BACALAUREAT 2011: Liceul unde nu s-a mai picat la bac din anii 1980

În ultimii 30 de ani, niciun elev care a urmat cursurile de zi ale Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi nu a picat examenul de bacalaureat. Anul acesta, colegiul a avut patru elevi de "zece curat", situându-se pe primul loc, la egalitate cu un alt colegiu din Iaşi, în topul naţional al liceelor la care s-au obţinut cele mai multe medii de zece.

3345 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2011: Liceul unde nu s-a mai picat la bac din anii 1980

BACALAUREAT 2011: Liceul unde nu s-a mai picat la bac din anii 1980

Seryl Talpalaru, directorul colegiului, spune că rezultatele de la bacalaureat nu ar trebui să mire pe nimeni, pentru că ele reflectă nivelul de pregătire al absolvenţilor de liceu.

Cât despre performanţele levilor de la "Emil Racoviţă", Talpalaru spune că efortul părinţilor, colectivul de profesori, precum şi descurajarea permanentă a oricărei tentative de fraudă sunt motivele care au dus la rezultatele şcolare foarte bune ale colegiului.

"Lucrăm cu elevi ai căror părinţi sunt interesaţi să investească în educaţia lor, dar şi cu un colectiv de profesori dispus să dea ore suplimentare", a declarat Seryl Talpalaru pentru Gândul.

La Colegiul "Emil Racoviţă", elevii claselor a XII-a au trecut prin două simulări, una organizată de Inspectoratul Judeţean şi una de conducerea liceului, exerciţii menite să-i pregătească pentru examenul de maturitate.

"Nu poţi educa un copil dacă îi permiţi să fraudeze", spune directorul ieşean. El consideră că elevii săi s-au descurcat atât de bine pentru că nu s-au bazat pe copiat, fiind obişnuiţi cu supravegherea riguroasă pe care liceul o practică de mulţi ani. Prin urmare, au fost nevoiţi să înveţe.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici