BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua: Luni au loc probele orale de limba română şi limba maternă. La meditaţii au venit şapte-opt elevi din fiecare clasă

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului începe luni cu probele orale de limba română şi limba maternă, după ce la şedinţele de meditaţii gratuite organizate în şcoli s-au prezentat aproximativ jumătate dintre elevii care se estima că vor veni la pregătire, potrivit Ministerului Educaţiei.

602 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua: Luni au loc probele orale de limba română şi limba maternă. La meditaţii au venit şapte-opt elevi din fiecare clasă

Bacalaureatul de toamnă începe luni, la meditaţii au venit şapte-opt elevi din fiecare clasă (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

"La meditaţii, au venit cam şapte-opt elevi din fiecare clasă. Ne aşteptam la mai mulţi, însă partea bună este că aceste şedinţe de pregătire au fost organizate, iar profesorii au venit să facă pregătire cu elevii, chiar dacă este perioadă de concedii", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Aproape 100.000 de candidaţi au fost înscrişi pentru a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta, care se va desfăşura în 304 centre de examen, a informat Ministerul Educaţiei.

Luni sunt programate probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, acestea urmând să aibă loc şi marţi, respectiv marţi şi miercuri. Pentru susţinerea acestor probe s-au înscris 12.726 de candidaţi, a precizat sursa citată.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în 23 şi 24 august, potrivit calendarului examenului.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la aceste probe nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă (limba şi literatura română) a bacalaureatului din sesiunea de toamnă se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august.

În 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 - 20.00).

Rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Anul trecut, pentru această sesiune s-au înscris 109.595 candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a bacalaureatului din 2011 a fost de 16,8%.

Anul acesta, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici