BACALAUREAT 2013 - Ponta: Nu este mandat de aducere a copiilor la audierile poliţiei, ministrul va discuta cu procurorul

Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, "pe cale ierarhică", despre această situaţie.

280 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013 - Ponta: Nu este mandat de aducere a copiilor la audierile poliţiei, ministrul va discuta cu procurorul

Ponta: Nu este mandat de aducere a copiilor la audierile poliţiei, ministrul va discuta cu procurorul

"Am întrebat şi am înţeles că nu este un mandat de aducere, deci, dacă nu e, să facă bine să facă citaţie procurorul care are dosarul", a spus Ponta.

El a arătat că nu ştie cum s-a ajuns în această situaţie, dar că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, pe cale ierarhică, despre această situaţie.

"Nu mai trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor, să luăm oameni de pe stradă, cu atât mai puţin copii", a adăugat Ponta.

Anterior, premierul a declarat că persoanele vinovate de fraudarea examenului de bacalaureat trebuie pedepsite penal, dar în acelaşi timp este important să fie evitate abuzurile, de genul celor comise de procurori în vara anului trecut, la referendum.

Oficiali din Parchetul Capitalei au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi elevi care au susţinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi părinţii acestora vor fi audiaţi vineri, la Poliţia Capitalei, în dosarul în care se fac cercetări privind suspiciuni de fraudă la examen şi în care directoarea şcolii a fost arestată pentru trafic de influenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici