BACALAUREAT 2016. BAREMUL de corectare la Limba şi literatura română, publicat pe edu.ro - VIDEO

Ministerul Educaţiei a publicat pe www.edu.ro baremul de corectare la Limba şi literatura română, în funcţie de care se vor nota subiectele la această probă. Peste 137.000 de candidaţi susţin, în săptămâna 4-8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei, agenţiei de presă MEDIAFAX.

7744 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2016. BAREMUL de corectare la Limba şi literatura română, publicat pe edu.ro - VIDEO

Bacalaureat 2016. Baremul de corectare la Limba şi literatura română

Ministerul Educaţiei a făcut public pe www.edu.ro baremul de corectare la proba de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2016.

Bacalaureat 2016. Baremul de corectare la Limba şi literatura română - PROFIL REAL

Bacalaureat 2016. Baremul de corectare la Limba şi literatura română - PROFIL UMAN

 

Subiectele primite de elevi la proba scrisă de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2016 au fost împărţite pe cele două profile: real şi uman. În cadrul profilului real, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinţe pornind de la un text la prima vedere, piesa de teatru ”Madona” de Tudor Muşatescu. La textul argumentativ de la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator în viaţa tinerilor. Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume şi viaţă dintr-un roman interbelic.

REZOLVAREA SUBIECTELEOR LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ


La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru ”Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii în dezvoltarea personală, un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte. La al treilea subiect, eseul, elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Peste 137.000 de candidaţi susţin, în săptămâna 4-8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei, agenţiei de presă MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici