Bacalaureat 2020: A doua sesiune a examenului îi ţine în tensiune pe unii candidaţi, iar alţii se bazează doar pe noroc

  • Astăzi a avut loc proba la Limba şi Literatura Română din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului
  • Peste 42.000 de candidaţi s-au înscris în această sesiune
  • Aproape jumătate dintre ei provin din promoţiile anterioare
190 afișări

Toamna se numără... candidaţii înscrişi la a doua sesiune de BAC. Matei dă şi el, din nou, cel mai important examen al vieţii. În prima sesiune, notele lui au semănat cu un jackpot, dar nu cu 7 ca la jocurile de noroc, ci cu 5 pe linie. Spune că în timpul verii s-a pregătit, aproape în fiecare zi, cu unul dintre colegii lui. Astăzi a ieşit din sală foarte relaxat. Consideră că diploma de BAC e oricum doar o hârtie cu un număr pe ea, aşa că nu-şi face prea mari probleme pentru viitorul lui.

„Îl mai dau încă o dată şi încă o dată şi încă o dată. Ce poate să se întâmple? Mă duc la muncă, învăţ în paralel şi îl iau. Nu mi-au dat un motiv să iau, mai mult pentru mine să scap de durerea asta în spate, cu n-ai luat bacul”, spune Matei. „Dacă îl iau dorm. Dacă nu îl iau, iar dorm. După sesiunea asta de învăţat de care nu mai pot, mă culc direct.”

Alţi candidaţi îi împărtăşesc părerea: „O să mă angajez. Nu ştiu, văd eu unde, nu-i problemă. Cu bac sau fără bac, se găseşte loc de muncă”, în timp ce un alt candidat spune că vrea la facultate: „Îl dau din nou, vreau la facultate, vreau să dau la Psiho, îl dau din nou, habar n-am.”

O tânără este încrezătoare: „Sunt sigură că îl iau. Nu îmi fac probleme”, iar altcineva speră ca totul să decurgă cum trebuie: „Să sperăm că îl iau. Oricum, visul meu este să devin programator.”

La această sesiune de Bacalaureat, s-au înscris peste 42.000 de absolvenţi. Anul trecut, erau înscrişi cu 1000 mai mult, peste 43.000. Aproape 25.000 provin din promoţia 2019-2020. Primele rezultate se vor afişa pe 5 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici