Bacalaureat 2020: Un subiect la Istorie a fost redactat greşit şi a produs confuzie printre elevi. FOTO

  • Gramatica le-a dat bătăi de cap autorilor care au redactat subiectele la Istorie
  • În una dintre cerinţe, adjectivul nu a fost acordat cu subiectul
3832 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2020: Un subiect la Istorie a fost redactat greşit şi a produs confuzie printre elevi. FOTO

Bacalaureat 2020: Un subiect la Istorie a fost redactat greşit

Elevii de clasa a XII-a, care au dat examenul la istorie, au avut parte de o surpriză la ultimul subiect. Autorii cerinţei au scăpat o greşală gramaticală.

Subiectul al doilea a fost scris aşa: „Precizarea ideologiei totalitare impusă în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptată de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”.

În acest caz, forma corectă a adjectivului este "impuse" pentru că se acordă cu substantivul "ideologiei". Iar pentru substantivul "unei practici", forma corectă a adjectivului din text este "adoptate".

Astfel, subiectul al doilea al examenului ar fi sunat : „Precizarea ideologiei totalitare impuse în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptate de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici