Bacalaureat 2021. Subiectele la Matematică şi Istorie, analizate de un expert în educaţie. Gradul de dificultate la BAC 2021

  • Elevii de clasa a XII-a au susţinut marţi a doua probă de Bacalaureat
  • Elevii au dat astăzi proba obligatorie a profilului, la Matematică şi Istorie
  • Marian Staş, expert: Probele au fost accesibile în sensul onestităţii pregătirii
36049 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2021. Subiectele la Matematică şi Istorie, analizate de un expert în educaţie. Gradul de dificultate la BAC 2021

Bacalaureat 2021. Subiectele la Matematică şi Istorie

Astăzi a fost din nou o zi tensionată pentru elevii de clasa a XII-a. Ei au susţinut a doua probă de Bacalaureat, cei de la profil real la Matematică, iar cei de la uman la Istorie. Îşi fac planuri pentru Universitate şi speră să obţină note mari.
 
„Astăzi am dat la istorie şi (a fost n.r.) chiar accesibil, au fost subiecte bine făcute, asemănătoare cu simularea. Sunt optimist, peste 9, 50. Aş vrea şi 10, dar acum, cum o fi”, spune Tudor, elev.
 
Şi Delia Andreea a susţinut examenul de Bacalaureat la Istorie: „Mi s-a părut ok, până şi subeictul 3, eseul. N-am avut probleme”, povesteşte ea.
 
„Au fost destul de plăcute subiectele, adică te prindeai uşor ce trebuie să faci”, este de părere şi Ioan Luca Elian.
 
În schimb, Maria Neacşu a dat proba la Matematică şi spune că a fost dificil, se aştepta să aibă ceva mai uşor: „Destul de grea, mai ales la subiectul 3, la analiză, pentru că cred că n-au ţinut cont de faptul că noi clasa a XI-a am făcut-o online, mai toată clasa a XI-a. Sperăm că punctează încercările”, spune tânăra absolventă de liceu.
 
Profesorul de matematică Radu Gologan crede că subiectele au fost de nivel mediu, iar cei care au învăţat vor lua note mari.
 
„Subiectul ales astăzi face parte foarte bine din familia tipurilor de subiecte cu care copiii serioşi şi care s-au pregătit s-au obişnuit. Deci nu cred că în afara unor chestiuni care necesită mare atenţie pentru un copil care e în examen să fie probleme foarte mari”, comentează el examenul de azi.
 
Probele de marţi au fost analizate şi de Marian Staş, expert în educaţie: „Copiii care au învăţat serios pot lua lejer nota 6,7, 7,50. Nota 10 nu este pentru toţi, dar aşa cum sunt formulate subiectele şi cum le-am văzut, mi-au plăcut, pentru că testează o paletă largă de cunoştinţe şi în acelaşi timp, sunt accesibile în sensul onestităţii pregătirii”, consideră acesta.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici