Bacalaureat 2022. A doua sesiune începe marţi, cu aproape 35.000 de candidaţi înscrişi

  • Sesiunea august - septembrie 2022 a examenului naţional de Bacalaureat începe marţi, 16 august, cu aproape 35.000 de candidaţi înscrişi.
  • Peste 90% dintre candidaţi provin din promoţia curentă.
150 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2022. A doua sesiune începe marţi, cu aproape 35.000 de candidaţi înscrişi

Din totalul celor înscrişi, aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidaţi), iar 12.237 candidaţi provin din promoţiile anterioare.

Dintre candidaţii care susţin în această sesiune pentru prima oară examenul de bacalaureat, 93% provin din promoţia curentă (5.842 candidaţi faţă de 446 candidaţi din promoţiile anterioare).

Probele scrise se vor desfăşura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere de supraveghere video şi audio.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

„În acelaşi timp, este interzis să comunicaţi între voi sau cu exteriorul, să transmiteţi ori să schimbaţi între voi foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Nu riscaţi eliminarea din examen şi pierderea dreptului de a vă prezenta la următoarele două sesiuni”, transmite Ministerul Educaţiei.

Calendarul probelor Bacalaureat 2022 sesiunea toamnă

  • 16 August 2022 - Limba şi literatura romana- proba E. a - proba scrisă
  • 17 August 2022 - Proba obligatorie a profilului - proba E. c - proba scrisă
  • 18 August - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E. d - proba scrisă
  • 19 August - Limba şi literatura materna - proba E. b - proba scrisă.

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august).

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare va avea loc în data de 31 august.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (interval 1 - 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16 - 18 august, între orele 8:00 - 16:00, respectiv 19 august, între orele 8:00 – 14:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici