BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea în Constanţa - 11%

Mai puţin de 11 la sută dintre elevii constănţeni au reuşit să promoveze sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, peste 2.000 de candidaţi obţinând media generală sub 6.00.

352 afișări

Potrivit datelor prezentate, duminică la prânz, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, înaintea depunerii contestaţiilor, promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat în rândul elevilor din judeţul Constanţa a fost de 10,69 la sută.

Astfel, din cei 2.292 de elevi care s-au prezentat la examen, numai 245 de elevi au putut să-l treacă, dar niciunul dintre candidaţi nu a obţinut media maximă, marea majoritate, peste 80 la sută, reuşind cu greu să primească notă de trecere. Astfel, dintre cei promovaţi, 204 au primit note între 6.00 şi 6,99, 31 au fost notaţi între 7.00 şi 7,99, iar zece candidaţi au primit note între 8.00 şi 8,99.

VEZI AICI REZULTATELE PE JUDEŢE

De asemenea, din datele prezentate de ISJ Constanţa, peste 90 la sută dintre cei 2.026 de elevi picaţi nu au reuşit nici măcar să obţină nota 5.00, doar 159 de elevi reuşind să aibă medii cuprinse între 5.00 şi 5,99. Celor picaţi li se adaugă 21 de elevi, eliminaţi din examen după ce au fost prinşi copiind.

Din statistica ISJ Constanţa reiese că cei mai mulţi elevi, 54,05 la sută, au picat la proba de Matematică, iar 27,18 la sută nu au promovat proba la Limba şi literatura română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici