BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea în Mureş - 24,85 la sută

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului este de 24,85 la sută în judeţul Mureş, iar la centrul de examinare din localitatea Band, unde cei 11 candidaţi nu au promovat în vară examenul, situaţia s-a repetat.

329 afișări

Inspectorul şcolar adjunct al judeţului Mureş, Ilyes Ildiko, a declarat că promovabilitatea a fost de 24,85 la sută, raportat la cei 2.527 de elevi care s-au prezentat pentru a susţine examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, adică 628 de elevi din judeţ au promovat.

"Am avut 319 elevi care nu s-au prezentat şi 13 eliminaţi din examen. Procentul de promovabilitate este de 24,85, raportat la cei 2.527 de elevi care s-au prezentat pentru a susţine examenul de bacalaureat. Nu avem nicio notă 10, nicio notă între 9.00 şi 10.00. Avem, în schimb, 15 cuprinse între 8.00 şi 9.00, majoritatea au obţinut între 6.00 şi 7.00, mai exact 510 elevi. Avem şi 290 de elevi care au obţinut note între 5.00 şi 6.00 şi au promovat la diverse discipline, dar n-au obţinut media generală 6.00, necesară pentru a fi declaraţi promovaţi la bacalaureat", a spus Ilyes.

VEZI AICI REZULTATELE PE JUDEŢE

Inspectorul şcolar adjunct al judeţului Mureş a spus că există un centru cu promovabilitate de sută la sută - Colegiul Naţional "Unirea" din Târgu Mureş, unde bacalaureatul a fost susţinut de un candidat, dar şi unul cu promovabilitate zero, la Band, unde niciunul dintre elevi nu a promovat examenul.

"Avem un centru cu promovabilitate zero, acei 11 elevi care nu au trecut în sesiunea din vară nu au promovat examenul nici acum. E o clasă de arte şi meserii, elevi cu o situaţie precară, care provin din programul «A doua şansă». Cândva, n-au luat nici examenul de capacitate. Nu e nicio surpriză pentru noi, dacă treceau eram surprinşi", a declarat Ilyes.

În judeţul Mureş, promovabilitatea la examenul de bacalaureat susţinut în vară a fost de 45,56 la sută, existând nouă şcoli unde promovabilitatea a fost sub zece procente, din care într-una, la Band, niciun elev nu a promovat examenul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici