Bacău: 160 de persoane, evacuate din cauza pericolului de explozii la o sondă de extracţie a gazelor

Un număr de 160 de locatari din patru blocuri din Moineşti (Bacău) au fost evacuaţi din locuinţe, marţi, din cauza pericolului de explozii la o sondă de extracţie a gazelor, casată în urmă cu 28 de ani, dar unde a fost descoperită, în urma unor măsurători, o concentraţie "destul de mare" de gaze.

244 afișări
Imaginea articolului Bacău: 160 de persoane, evacuate din cauza pericolului de explozii la o sondă de extracţie a gazelor

Bacău: 160 de persoane, evacuate din cauza pericolului de explozii la o sondă de extracţie a gazelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, cele 160 de persoane au fost de acord să fie evacuate, pentru ca societatea care deţine sonda casată în anul 1986 să poată efectua lucrări pentru evacuarea controlată a gazelor, ceea ce va duce la înlăturarea pericolului de explozie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un număr de 33 de persoane din cele evacuate au fost cazate la un hotel din Bacău, la dispoziţia acestora fiind puse trei microbuze cu care să facă naveta până la Moineşti, în timp ce restul locatarilor au mers la rude pentru cel puţin 48 de ore, perioadă cât se estimează că vor dura lucrările la sonda de extracţie a gazelor.

"Sonda, închisă de 28 de ani, aflată la o distanţă de aproximativ 50 de metri de blocurile de locuinţe care au fost evacuate, este monitorizată de două luni, constatându-se, în urma măsurătorilor, că există o concentraţie destul de mare de gaze. În aceste condiţii, există pericolul migraţiei gazelor prin scoarţă spre blocuri, solul fiind foarte poros. De aceea, operatorul economic care deţine sonda a decis să monteze un coş de captare pentru evacuarea controlată a gazelor şi astfel acestea să nu se mai infiltreze prin sol", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

În prezent, zona este izolată, fiind mobilizaţi zeci de poliţişti şi jandarmi. De asemenea, echipaje de pompieri asigură măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici