Bacău: Romeo Stavarache şi-a reluat activitatea la primărie, după două săptămâni de concediu

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, judecat sub control judiciar într-un dosar de corupţie, şi-a reluat activitatea la primărie, joi, după două săptămâni de concediu de odihnă, el declarând că vrea să organizeze un referendum pe tema câinilor fără stăpân şi a locurilor de parcare dintre blocuri.

302 afișări
Imaginea articolului Bacău: Romeo Stavarache şi-a reluat activitatea la primărie, după două săptămâni de concediu

Romeo Stavarache (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Romeo Stavarache a revenit, joi, la primărie, el urmând să coordoneze activitatea instituţiei din fostul sediu al Bibliotecii Judeţene, unde i-a fost amenajat un birou.

În prima zi de lucru după şapte luni în care nu şi-a putut exercita mandatul întrucât s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu, Stavarache a semnat corespondenţa şi a mers pe teren pentru a inspecta stadiul unor lucrări, apoi a organizat o conferinţă de presă, în care a anunţat că priorităţile sale sunt rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, care s-au înmulţit pe străzile din oraş, şi a locurilor de parcare dintre blocuri.

În acest sens, Romeo Stavarache şi-a exprimat dorinţa de a organiza un referendum privind cele două probleme.

”Am foarte multe chestiuni de rezolvat, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung. Vreau să-i asigur pe cetăţenii municipiului Bacău că vom rezolva aceste probleme conform voinţei majorităţii”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul Bacăului, Romeo Stavarache.

În privinţa câinilor fără stăpân, autorităţile băcăuane doresc să afle care este opinia populaţiei, în condiţiile în care, în ultimele şase luni, maidanezii nu au mai fost adunaţi de pe străzile din oraş, după ce Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară a interzis acest lucru.

Legat de cel de-al doilea subiect, primăria intenţionează să repartizeze, în schimbul unei taxe, câte un loc de parcare fiecărui proprietar de maşină la locul de reşedinţă.

În perioada în care Romeo Stavarache s-a aflat în arest preventiv şi arest la domiciliu, atribuţiile sale au fost preluate de unul dintre viceprimari.

Edilul din Bacău a fost arestat preventiv în 1 iulie 2014, iar în 3 septembrie a fost plasat în arest la domiciliu. Tot în 3 septembrie anul trecut, instanţa supremă a stabilit ca şi ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Liviu Goian şi Liviu Vasile Cenuşă, să fie judecaţi în stare de arest la domiciliu.

La sfârşitul lunii noiembrie 2014, Stavarache a ajuns la spital, unde i-a fost montat un dispozitiv pentru monitorizarea tensiunii arteriale, după ce a acuzat probleme cardiace. Înainte, primarul băcăuan a primit acceptul Curţii de Apel Bacău de a-şi părăsi locuinţa.

La 25 iulie 2014, DNA a dispus trimiterea în judecată a primarului Bacăului, pentru cinci infracţiuni de luare de mită comise în perioada 2008 - 2011, suma totală pe care ar fi primit-o edilul ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei.

În acelaşi dosar, sunt judecaţi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Vasile Cenuşă şi Liviu Goian, precum şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache a pretins şi primit, direct sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani. Procurorii anticorupţie mai spun că toate sumele de bani au fost primite de către Stavarache prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, administrate de Liviu Goian, Liviu Vasile Cenuşă şi Constantin Apostol.

În acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi şi patru corpuri de clădire, până la concurenţa sumei de 2.390.459 de lei.

Romeo Stavarache este primar al municipiului Bacău din 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici