Bacău: Sinistraţii de la Săuceşti au început să primească ajutoare - VIDEO

Cei aproximativ 200 sinistraţi care au dormit în corturile special amenajate pentru ei de armată în localitatea băcăuană Săuceşti, grav afectată de inundaţii, au început să primească ajutoare constând în apă, pâine, făină, zahăr, conserve şi pături.

155 afișări
Imaginea articolului Bacău: Sinistraţii de la Săuceşti au început să primească ajutoare - VIDEO

Bacău: Sinistraţii de la Săuceşti au început să primească ajutoare (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Conform primelor estimări ale autorităţilor locale, apele revărsate ale Siretului au afectat o treime din gospodării, la ora actuală la Săuceşti apele fiind în retragere.

Primele ajutoare au început să sosească sâmbătă în zonă şi sunt împărţite sinistraţilor care au dormit în corturile special amenajate pentru ei de armată: apă, pâine, făină, zahăr, conserve şi pături.

Alţi 158 de localncii au fost cazaţi la trei internate ale unor licee din municipiul Bacău, iar restul s-au refugiat la rude şi prieteni.

"Au început să sosească ajutoare şi îi avem în vedere prima oară pe cei care au dormit sub cerul liber. Apele au început să se retragă, mai avem ceva avertizări meteo doar pentru ploi", a informat subprefectul judeţului, Constantin Scripăţ.

În tabăra sinistraţilor a fost constituit un punct de prim ajutor al DSP, unde cei care au nevoie vor fi vaccinaţi. Conform primelor date puse la dispoziţie de mr. Doru Onica, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, au fost inundate 500 din cele 1.653 gospodării din comuna Săuceşti. Astfel este vorba despre 35 case din Şerbeşti, 60 din Siretu, o sută de case din Schineni şi 215 din Săuceşti.

Pompierii, jandarmii şi militarii au patrulat vineri pe uliţele pline de apă şi au salvat 30 de persoane care iniţial au refuzat să respecte ordinul de evacuare dat de autorităţi.

"Am găsit oameni în poduri, ascunşi, am găsit 11 copii. Majoritatea au motivat că nu au avut curajul să-şi lase agoniseala de o viaţă în voia sorţii", a mai spus mr. Doru Onica.

Video Stirileprotv.ro

Măsurile de ordine sunt asigurate pe timpul zilei, dar şi al nopţii de jandarmi şi militari. Debitul Siretului a ajuns la 2.140 mc/s şi este în scădere. Pe măsură ce apele se vor retrage, localnicii din Săuceşti se vor întoarce la casele lor pentru a vedea ce a mai rămas din bunurile lor.

La sfârşitul lunii iulie din 2008, inundaţiile au distrus sau avariat peste 400 de case.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici