Bădălău (PSD): Magistraţii nu au dreptul să protesteze; protestele preventive nu sunt normale

Preşedintele executiv a PSD, Niculae Bădălău, a precizat, luni, despre protestele magistraţilor faţă de modificările la legile Justiţiei, că magistraţii nu au dreptul să protesteze, el arătând că nu i se par normale nici protestele preventive, în condiţiile în care modificările nu au fost adoptate.

891 afișări
Imaginea articolului Bădălău (PSD): Magistraţii nu au dreptul să protesteze; protestele preventive nu sunt normale

Bădălău (PSD): Magistraţii nu au dreptul să protesteze; protestele preventive nu sunt normale

„Magistraţii nu au dreptul, prin lege, să protesteze. Au ieşit în faţa sediilor. Aşa cum vă spuneam este o lege care încă nu e finalizată. Atunci pentru ce protestează? Amendamentele sunt nişte proiecţele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv la Camera Deputaţilor, colegii mei de partid au depus amendamente care au fost respinse. Posibilitatea asta există şi la Senat. Să manifestăm preventiv...nu mi se pare normal”, a spus Bădălău.

El le-a recomandat, pe de altă parte, celor care protestează în Piaţa Victoriei faţă de modificările aduse legilor Justiţiei „să citeasă proiectele de lege”.

„Să nu manifeste şi să discute pe nişte proiecte ci să vadă că până la final, cu siguranţă, vor fi nişte legi foarte bune pentru societatea românească. Dar cred că sunt şi influenţaţi şi am urmărit câteva declaraţii ale dânşilor care nu au nicio legărură cu ceea ce se întămplă în substanţa legii”, a spus Bădălău.

Aproximativ 50 de magistraţi de la instanţele din Constanţa, dar şi procurori au protestat, luni, în linişte, în faţa Judecătoriei Constanţa, faţă de modificările aduse legilor Justiţiei. ”Nu îngreunează doar lupta anticorupţie, ci şi lupta împotriva întregii criminalităţi”, au spus procurorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici