Băile Tuşnad. Primarul susţine că urşii gunoieri au probleme genetice şi trec de gardurile electrice

  • Primarul din Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, susţine că urşii gunoieri au probleme genetice şi fac orice ca să treacă de gardurile electrice montate în jurul oraşului.
  • Totuşi, împuşcarea urşilor nu este primordială, a declarat edilul la RFI.
1648 afișări
Imaginea articolului Băile Tuşnad. Primarul susţine că urşii gunoieri au probleme genetice şi trec de gardurile electrice

Sursa foto: Mediafaxfoto

Primarul Butyka Zsolt consideră că ordonanţa de urgenţă privind urşii este importantă pentru siguranţa cetăţenilor.

„Pentru siguranţa cetăţeanului e foarte importantă Ordonanţa aceasta. Eu cred că nimeni nu vrea împuşcarea urşilor, adică nu e primordială împuşcarea. Duminică şi luni noaptea, am prins ursoaica cu trei pui, care a spart deja 74 de case şi pur şi simplu noi am cerut relocarea, adică noi nu vrem să împuşcăm urşii. Ideea e ca turiştii şi cetăţenii oraşului să fie în siguranţă”, a declarat primarul din Băile Tuşnad.

Butyka Zsolt mai susţine că urşii au probleme genetice şi nu sunt intimidaţi de gardurile electrice. În aproape 60% din oraş sunt montate garduri electrice şi urşii ajung în continuare în gospodării.

„Pot să funcţioneze, ideea e că după părerea noastră, urşii care deja au crescut în gunoi, adică mănâncă din gunoi şi au crescut în oraş au probleme genetice. Ei fac orice ca să treacă peste gardurile electrice, chiar dacă sunt electrocutaţi, mai încearcă, mai încearcă, până când pot să treacă”, a precizat primarul.

Butyka Zsolt a dezvăluit faptul că şi el a fost vizitat de un urs, deşi are garduri electrice în jurul casei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici