Baltag: Am văzut-o într-o seară pe Kovesi intrând în CSM. Nu am aflat încă la cine a mers

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru în CSM, a declarat, vineri seara, că a văzut-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, intrând în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), într-o seară, în jurul orei 19.00, precizând că acest lucru i s-a părut „nefiresc”.

675 afișări
Imaginea articolului Baltag: Am văzut-o într-o seară pe Kovesi intrând în CSM. Nu am aflat încă la cine a mers

Baltag: Am văzut-o într-o seară pe Kovesi intrând în CSM. Nu am aflat încă la cine a mers

„Am văzut-o o dată şi i-am întrebat pe colegii mei, dar nu am reuşit să lămuresc acest lucru. Am văzut-o pe data de 18 ianuarie seara, la şapte fără ceva, intrând în CSM. Întâmplarea a făcut să o văd chiar eu. I-am întrebat pe colegi ce căuta la ora aceea. Era însoţită de o altă persoană, eu plecam târziu (...) I-am întrebat pe colegi ce căuta pentru că mi s-a părut nefiresc la ora şapte fără ceva, seara, să vină în Consiliu. Nu am aflat nici în ziua de azi, pentru că nimeni nu a vrut să recunoască că a venit la el”, a spus Baltag, în cadrul unui interviu acordat postului Antena 3.

În cadrul aceluiaşi interviu, Gabriela Baltag spune că membrii CSM sunt ameninţaţi, în mod constant.

„Ceea ce se întâmplă în momentul în care se închid înregistrarile nu ne face cinste(...). De la cuvinte aruncate nu oricum, de la mail-uri pe care le poţi primi pe grupul membrilor CSM. Eu le păstrez, pentru că dacă într-o zi o să mi se întâmple ceva...”, a mai declarat magistratul.

Numele Gabrielei Baltag este legat de boicotul produs în CSM. În prima şedinţă de plen de după vacanţa de vară, mai multe judecătoare, între care şi Baltag, nu au dorit să participe la şedinţa de plen, motivând faptul că Inspecţia Judiciară va fi supusă unei „execuţii”, după controlul „fără tact şi respect” care a fost făcut la DNA.

Am citit cu uimire avalanşa de materiale care mi-au ajuns pe mail zilele acestea. Ca într-o competiţie, s-au întrecut pe rând, cu numeroase reclamaţii, formulate la adresa activităţii Inspecţiei Judiciare care se pare că şi-a realizat obiectivele 'fără tact şi respect' atunci când a verificat structura de parchet, supusă unui control obişnuit pentru instanţe, reclamaţii venite nu doar de la vârful DNA ci şi din partea unor inspectori judiciari, îngrijoraţi de limitele controlului”, arăta Baltag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici