Bănicioiu: Am deblocat cinci posturi pentru Agenţia de Transplant, care vor fi ocupate prin concurs

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, marţi, că a deblocat cinci posturi pentru Agenţia Naţională de Transplant, care urmeză să fie ocupate prin concurs, precizând că va căuta soluţii şi pentru alte domenii din sănătate unde există o lipsă acută de personal.

170 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Am deblocat cinci posturi pentru Agenţia de Transplant, care vor fi ocupate prin concurs

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Ştiu cât de importantă este activitatea pe care cei de la Agenţia de Transplant o desfăşoară. Din păcate, actele normative din anii 2009 - 2013 au blocat posturile şi nu se puteau face angajări. Am găsit soluţia deblocării prin redistribuire, şi voi căuta soluţii şi pentru alte domenii din sănătate unde există o lipsă acută de personal, pentru că pacienţii au dreptul la cele mai bune condiţii de tratament şi, în acest caz, de cele mai bune condiţii de realizare a acestor operaţii extrem de complicate", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Pentru cele cinci posturi va fi organizat concurs conform prevederilor legale, alocările bugetare necesare pentru acestea fiind deblocate prin redistribuire de la alte unităţi finanţate integral de la bugetul de stat, a precizat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Agenţia Naţională de Transplant este desemnată ca unitate de asistenţă tehnică şi management al Programului Naţional de Transplant. ANT coordonează întreaga activitate de transplant prin centrele regionale din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Târgu Mureş, Iaşi şi Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici