Bănicioiu: Comisarul european pentru sănătate a promis sprijin pentru proiectele Ministerului

Comisarul european Vytenis Andriukaitis a promis sprijin României pentru proiectele viitoare privind îmbunătăţirea calităţii serviciului medical, a infrastructurii sanitare, dar şi pentru partea legislativă, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

151 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Comisarul european pentru sănătate a promis sprijin pentru proiectele Ministerului

Nicolae Banicioiu (Foto: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a întâlnit, joi dimineaţă, cu comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, la întrevedere participând şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Marius Savu.

"Întâlnirea a decurs bine. Am discutat despre situaţia privind achiziţiile la medicamente, proiectul legii vaccinării, legea pentru medici, care se află acum în Parlament", a spus ministrul Sănătăţii, prezent la inaugurarea UPU SMURD de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Nicolae Bănicioiu a precizat că Vytenis Andriukaitis şi-a exprimat sprijinul pentru tot ceea ce intenţionează să facă ministerul în viitor.

"Dincolo de aprecieri comisarul şi-a exprimat sprijinul şi suportul pentru tot ceea ce vom face şi de acum încolo în sensul îmbunătăţirii calităţii serviciului medical, îmbunătăţirii infrastructurii sanitare, suport pentru tot ceea înseamnă partea legislativă. Cred că va fi un mandat de bun augur", a mai spus Bănicioiu.

Întrebat despre noul proiect al bugetului, Bănicioiu a spus că va solicita pentru Sănătate "cât mai mult".

"Voi propune cât mai mult pentru sănătate, cred că trebuie să ajungem la 6 la sută din PIB, acum bugetul este de 4 la sută luând în calcul şi sumele date sistemului sanitar prin bugetele autorităţilor locale. Voi cere mai mult", a precizat ministrul Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici