Bănicioiu, la Gala Medica: Sunt mândru că, în ciuda dificultăţilor, mulţi medici îşi fac treaba foarte bine

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a spus miercuri seară, la Gala Medica, organizată de Colegiul Medicilor din România (CMR), că este mândru de colegii lui medici, pentru că, în ciuda dificultăţilor, mulţi dintre aceştia îşi fac treaba foarte bine.

498 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu, la Gala Medica: Sunt mândru că, în ciuda dificultăţilor, mulţi medici îşi fac treaba foarte bine

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Este adevărat, România poate că nu este pentru toţi sănătoasă, dar de asta vă ocupaţi, cu siguranţă, dumneavoastră. România trebuie să fie normală, înainte de toate, şi asta încercăm cu toţii: să creăm cadrul legal de activitate normală pentru medici şi, evident, un tratament normal pentru pacienţi. Eu cred că nu trebuie să plece nimeni din România, pentru că, într-un timp, sper eu, nu foarte îndelungat, să putem să asigurăm condiţii bune aici pentru toţi profesioniştii sistemului şi, bineînţeles, tratamentul pe care îl dorim cu toţii pentru pacienţi. Este foarte bine ce faceţi. Sunt mândru de cei prezenţi, dar în principiu de colegii noştri care, în ciuda dificultăţilor de zi cu zi, îşi fac treaba foarte bine în spitalele, clinicile şi unităţile sanitare din România şi cred că lucrul acesta este apreciat foarte bine de societatea românească", le-a spus ministrul celor prezenţi, în deschiderea Galei Medica.

Cu acelaşi prilej, preşedintele CMR, prof. dr. Vasile Astărăstoae, s-a arătat dezamăgit de numărul mare de medici care au părăsit România, dar a adăugat că şi el este mândru să aparţină breslei medicale.

"Sunt mândru că aparţin acestei bresle, pentru că, dincolo de toate controversele, într-o situaţie şi într-o ţară care este conflictuală, promovăm toleranţa, promovăm înţelegerea, promovăm valoarea. Valoarea care, încet-încet, trebuie să se impună în această societate. (...) Este un act de curaj ca noi să rămânem aici, să fim uniţi şi, în plus, să practicăm o altă simbolistică. Suntem aici, suntem buni, suntem puternici şi, chiar dacă vremurile, uneori, sunt mai rele, oricum ar fi, profesia medicală este perenă, faţă de vremurile care sunt trecătoare", a mai spus Astărăstoae.

La Gala Medica 2014, ministrul Sănătăţii a înmânat premiul juriului la categoria "Cel mai bun comunicator medic" managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu, în timp ce premiul publicului la aceeaşi categorie a revenit preşedintelui Societăţii de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălţan.

La categoria "Medic implicat. Dr. Alexandru Pesamosca", juriul i-a premiat pe conf. dr. Aurel Bizo şi dr. Dan Farcaş, iar publicul, pe dr. Dănuţ Cocoi.

Categoria "De profesie medic" i-a avut ca premianţi pe dr. Ioana Grigoraş, la alegerea juriului, şi pe dr. Carmen Pantiş, desemnată de public.

Premiul juriului la categoria "Lideri de mâine" a fost obţinut de dr. Anca Simionescu şi dr. Vlad Predescu, iar cel al publicului, la aceeaşi categorie, de dr. Camelia Diaconu.

La categoria "Medicul întreprinzător" au fost premiaţi dr. Matei Ilie, care a deschis clinica Mat Cord Biomedica, şi dr. Ştefania Tudorache, de la Spitalul Clinic Judeţean nr. 1 Craiova.

Premiul juriului la categoria "Proiect revelant al unei asociaţii de pacienţi" a revenit Asociaţiei pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă, Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA şi Asociaţiei Little People, iar cel al publicului, Asociaţiei Oncohope.

La categoria "Cea mai bună campanie de sănătate", juriul a premiat Registrul Naţional de Voluntari de Celule Stem, iar publicul, Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metobolice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici