Bănicioiu: Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală ar putea face, din 2015, transplant de pancreas

Spitalul bucureştean "Sf. Maria" ar putea efectua, din 2015, transplant de pancreas, unitatea fiind deja acreditată pentru a face astfel de intervenţii, a anunţat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, după o vizită la acest spital.

592 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală ar putea face, din 2015, transplant de pancreas

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Am vizitat clinica de transplant şi noul centru de senologie, am stat de vorba cu medicii şi am înţeles că sunt pregătiţi să înceapă, în 2015, transplantul de pancres", a spus ministrul, pentru MEDIAFAX.

La Spitalul "Sf. Maria" se fac deja transplanturi de ficat, intervenţii care, în afara acestei unităţi sanitare, se efectuează numai la Fundeni.

Pe de altă parte, legat de Centrul de Senologie deschis miercuri la "Sf. Maria", ministrul Sănătăţii a precizat că acestuia îi vor fi alocaţi, pentru 2015, fonduri destinate reconstrucţiilor mamare, în cadrul Programului Naţional de Oncologie.

La Centrul de Senologie al Spitalului Clinic "Sf. Maria", care funcţionează în cadrul Clinicii Chirurgie II, condusă de doctorul Narcis Copcă, pot fi făcute controale complete, mamografie, RMN, intervenţii chirurgicale şi operaţii de reconstrucţie.

Spitalul "Sf. Maria" este în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Ministerul Sănătăţii a reinclus investigaţia PET-CT (scanare de înaltă rezonanţă pentru depistarea şi stadializarea cancerului) şi reconstrucţia mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare în Programul Naţional de Oncologie.

Astfel, un număr de 800 de bolnave cu cancer mamar au beneficiat de reconstrucţie mamară, fiind alocat un buget de 2,52 milioane de lei.

Totodată, 3.000 de paciente au efectuat investigaţii PET-CT, suma totală alocată fiind de 12 milioane de lei. Sumele acordate se încadrează în bugetul alocat pentru derularea Programului Naţional de Oncologie, iar programul va fi continuat şi în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici