Bănicioiu: Vrem simplificarea evaluării celor cu AVC pentru includerea într-un grad de dizabilitate

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a anunţat, joi, că împreună cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, va lucra la documentaţia pentru reintroducerea pacienţilor care au suferit accident vascular cerebral (AVC) într-un grad de dizabilitate, după o evaluare simplificată.

299 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Vrem simplificarea evaluării celor cu AVC pentru includerea într-un grad de dizabilitate

Ministrul Sănătăţii, Niciolae Bănicioiu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am discutat cu doamna ministru Plumb despre situaţia acestor bolnavi. Am înfiinţat un grup de lucru. În mai puţin de două săptămâni vom avea şi actul necesar, care reprezintă reparaţia morală a acestor pacienţi care au fost scoşi de pe lisa celor cu dizabilităţi . Este adevărat că situaţia lor este îngrijorătoare şi trebuie să primească toate beneficiile pentru persoanele cu dizabilităţi", a spus ministrul Sănătăţii, precizând că se lucrează şi la simplificarea evaluării pacienţilor pe baza diagnosticului.

Potrivit lui Bănicioiu, au fost primite mai multe sesizări în teritoriu, la direcţiile de asistenţă socială şi cele de sănătate publică, legate de situaţia pacienţilor cu AVC.

Preşedintele Societăţii Române de Neurologie Dafin Mureşanu a spus recent că România ocupă unul dintre primele locuri în Europa în ceea ce priveşte incidenţa bolilor vasculare cerebrale şi că vârsta la care apar aceste suferinţe a scăzut în ultimii ani. În plus, în România este, în continuare, dificil accesul în centre de urgenţă neurovasculare al celor care au suferit un accident vascular cerebral. Incidenţa acestei maladii este de 200 de cazuri la suta de mii de locuitori în România, faţă de 100 la suta de mii de locuitori cât este media europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici