Banii luaţi de la Educaţie pentru rectificare sunt de la un proiect care nu a fost scris

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, marţi, că banii luaţi de la Educaţie, la rectificarea bugetară, reprezintă sume care au fost prevăzute pentru proiectul privind achiziţia de table inteligente şi tablete, prin fonduri europene, dar proiectul nu a fost încă scris.

233 afișări
Imaginea articolului Banii luaţi de la Educaţie pentru rectificare sunt de la un proiect care nu a fost scris

Banii luaţi de la Educaţie pentru rectificare sunt de la un proiect care nu a fost scris

Potrivit unui comunicat transmis marţi de MEC, Proiectul „România modernă, România digitală”, anunţat de fostul ministru al Educaţiei, prin care ar fi urmat să se cumpere table inteligente şi tablete nu a fost scris, însă era introdus în bugetul Ministerului.

„Proiectul „România modernă, România digitală”, anunţat de fostul ministru al Educaţiei, a fost introdus în Bugetul ministerului pentru anul 2019, la titlul 58: „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020”. Acest proiect era destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete. Proiectul în cauză, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400.000 lei reprezintă cofinanţarea naţională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, nu a fost scris, şi cu atât mai puţin implementat”, a transmis MEC.

MEC arată şi că până în acest moment, nu a fost redactată şi aprobată cererea de finanţare.

Prin urmare, pentru rectificarea bugetară, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru acest proiect nerealizat. Activitatea curentă a sistemului de educaţie nu este afectată, existând fonduri suficiente pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale, aşa cum au fost planificate”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, marţi, proiectul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, care prevede pentru anul în curs un deficit bugetar estimat de 4,3% din Produsul Intern Brut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici