Banii pentru Răchiţele sunt necesari: Dispensarul se surpă, căminul cultural are igrasie

Primarul comunei clujene Mărgău, Mircea Suciu, susţine că banii alocaţi de Guvern pentru satul Răchiţele, unde s-a născut premierul Emil Boc, sunt necesari, localitatea neavând medic pe motiv că nu se pot face consultaţii într-un dispensar care se surpă, iar sătenii nu au unde să facă nunţile.

171 afișări
Imaginea articolului Banii pentru Răchiţele sunt necesari: Dispensarul se surpă, căminul cultural are igrasie

Banii pentru Răchiţele sunt necesari: Dispensarul se surpă, căminul cultural are igrasie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primarul comunei Mărgău - de care aparţine satul Răchiţele, Mircea Suciu (PNL), a declarat miercuri că Primăria comunei a cerut banii pentru reabilitarea dispensarului şi a căminului cultural.

"În ţara asta nimic nu-i bine. Dacă se face ceva, de ce se face, dacă nu se face, de ce nu se face. Am primit nişte bani şi noi pentru Răchiţele, care e problema? Avem mare nevoie de aceşti bani, sunt investiţii utile. Nu avem medic în sat, pentru că nu se pot face consultaţii într-un dispensar în paragină, iar oamenii nu au unde să îşi facă nunţile. De aceea am cerut bani pentru reabilitarea dispensarului şi a căminului", a spus Suciu.

Acesta a explicat că dispensarul "se surpă", iar lucrările de reabilitare începute anul trecut trebuie continuate.

"Ce mare sumă e 800.000 de lei, cea pe care am primit-o, la o comună? Trebuie să fim ajutaţi, că abia avem bani de salarii la Primărie, la un buget de 1,8 milioane de lei. Avem nevoie de bani, că dispensarul se surpă, lucrările de reabilitare începute trebuie continuate. Sperăm cu aceşti bani să facem un dispensar modern, pentru că oamenii au nevoie de el", a afirmat primarul din Mărgău.

În ceea ce priveşte căminul cultural, construit în anii '70, Suciu a precizat că lucrările de reabilitare vor începe în perioada următoare, cu respectarea procedurilor legale de licitaţie.

"Încă nu au început lucrările de reabilitare la cămin, care e plin de igrasie, e clădire veche, din anii '70. Şi de cămin avem nevoie, pentru că oamenii din sat nu au unde să organizeze nunţi, să se ţină spectacole. Vom începe în perioada următoare procedurile legale de licitaţie pentru reabilitare", a subliniat Mircea Suciu.

El a precizat că nu se poate vorbi despre o favorizare pe linie politică a comunei Mărgău, câtă vreme el este membru PNL, iar Emil Boc este preşedintele PDL.

"Nu am discutat cu domnul Boc de peste un an. Când vine acasă la Răchiţele, stă cu familia, nu are timp să se întâlnească cu noi de la Primărie. Oricum, eu sunt de la PNL, dânsul e de la PDL", a spus Mircea Suciu.

Răchiţele are peste 850 de locuitori, fiind cel mai mare sat al comunei Mărgău.

Guvernul a alocat satului Răchiţele, locul de naştere al premierului Boc, fonduri de 800.000 de lei, plus încă 500.000 de lei pentru investiţii în Arad, condus de primarul Gheorghe Falcă (PDL), şi un milion lei pentru oraşul Voluntari, condus de Florentin Pandele, susţinător al grupului independenţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici