Video Bărbat arestat fiindcă a înşelat peste 400 de persoane prin internet. Prejudiciul este de 100.000 lei - VIDEO

Un bărbat de 39 de ani din Alexandria, judeţul Teleorman, acuzat că a înşelat peste 400 de persoane cărora le promitea, prin internet, împrumuturi în condiţii avantajoase, a fost arestat preventiv pe 29 de zile pentru fraude informatice, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 100.000 de lei.

1053 afișări

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, teleormăneanul a postat mai multe anunţuri pe site-uri specializate în publicitate, prin care oferea sume de bani cu împrumut în condiţii avantajoase, prin contract notarial, condiţionând încheierea contractelor de depunerea în prealabil a unor sume de bani, cuprinse între 250-300 lei.

Astfel, bărbatul susţinea că banii respectivi reprezentau aşa-zisele cheltuieli de deplasare ale sale până în localitatea de domiciliu a clientului, unde urma să se încheie contractul de împrumut.

"În baza datelor şi informaţiilor deţinute, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului DIICOT -Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a numitului B.I.C., de 39 de ani, din municipiul Alexandria, care locuia fără forme legale în Bucureşti, învinuit de fals informatic, înşelăciune, fals în declaraţii în vederea emiterii unui instrument de plată electronic şi efectuarea frauduloasă de operaţiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plată electronică", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa,comisar Mihaela Savu.

Potrivit aceleiaşi surse, învinuitul a postat, începând cu luna iunie 2011, mai multe anunţuri pe site-uri specializate în publicitate, prin care oferea sume de bani cu împrumut în condiţii avantajoase, prin contract notarial, condiţionând încheierea contractelor de depunerea în prealabil a unor sume de bani, cuprinse între 250-300 lei, bani ce reprezentau aşa-zisele cheltuieli de deplasare ale acestuia până în localitatea de domiciliu a clientului, unde urma să se încheie contractul de împrumut.

"Pentru primirea banilor, învinuitul comunica datele de cont ale altor două persoane, pe numele cărora deschisese conturi la mai multe bănci, iar cu ajutorul cardurilor emise pe numele acestora efectua retragerile de numerar de la ATM-uri din Bucureşti. În acest mod, învinuitul a reuşit să înşele peste 400 de persoane, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 100.000 lei", a mai declarat comisarul Mihaela Savu.

Cu ocazia flagrantului organizat de poliţişti, asupra teleormăneanului au fost găsite două cărţi de identitate şi mai multe carduri emise pe numele altor persoane, înscrisuri referitoare la operaţiuni bancare şi şapte telefoane mobile, bunuri folosite de acesta în activitatea infracţională.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar ulterior magistraţii Judecătoriei Târgovişte au admis propunerea procurorilor DIICOT -Biroul Teritorial Dâmboviţa şi au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici