Bărbat care a alunecat pe gheaţă 100 de metri în Pietrosul Rodnei, ajutat de salvamontişti

Salvamontiştii din Borşa, judeţul Maramureş, au intervenit sâmbătă seara pentru acordarea primului ajutor şi recuperarea unui bărbat de 35 de ani care a alunecat pe gheaţă în Pietrosul Rodnei pe o distanţă de 100 de metri şi a suferit o fractură de picior.

332 afișări

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Borşa au fost solicitaţi sâmbătă seara să intervină pentru acordarea primului ajutor în cazul unui turist accidentat, aflat în Pietrosul Rodnei, deasupra lacului Iezer.

La aproximativ o oră şi jumătate de la primirea apelului, 5 salvatori montani au ajuns la faţa locului, echipa suport rămânând in aşteptare.

Turistul, un bărbat în vârstă de 35 de ani din Călăraşi, a alunecat pe stratul de zăpadă îngheţat, aproximativ 100 de metri, şi a suferit o posibilă fractură de gleznă.

Salvamontiştii i-au acordat primul ajutor şi l-au coborât în siguranţă la baza muntelui.

Victima a fost predată echipajului SMURD, venit în sprijin la solicitarea salvatorilor montani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici