Bărbat de 33 ani, fondator al unei organizaţii care susţine supremaţia albă, arestat în Bucureşti

Un bărbat de 33 de ani, fondator al unei organizaţii care susţine supremaţia albă, dat în urmărire de autorităţile din SUA pentru conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă a fost prins în Bucureşti.

375 afișări
Imaginea articolului Bărbat de 33 ani, fondator al unei organizaţii care susţine supremaţia albă, arestat în Bucureşti

Bărbat de 33 ani, fondator al unei organizaţii care susţine supremaţia albă, arestat în Bucureşti

Poliţiştii din Capitală au depistat miercuri în Bucureşti un bărbat de 33 de ani, cetăţean american, urmărit internaţional de autorităţile judiciare americane, pentru comiterea infracţiunilor de conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă.

Autorităţile judiciare americane au transmis o cerere de arestare provizorie în vederea extrădării pe numele bărbatului, din care rezultă că, în intervalul decembrie 2016 – octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California şi în alte părţi ale SUA, acesta ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic şi să folosească tactici de luptă şi violenţă fizică împotriva persoanelor şi grupurilor care nu au susţinut ideologia lor.

Bărbatul ar fi unul dintre fondatorii unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie şi identitate albă.

Conform IGPR, bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marţiale pentru membrii mişcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie.

De asemenea, împreună cu alţi reprezentanţi ai mişcării, ar fi postat online videoclipuri şi imagini cu aceştia, în timp ce efectuau pregătiri militare de luptă corp la corp, intercalate cu imagini şi clipuri video în care aceştia agresau persoane la întrunirile politice, însoţite de mesaje în sprijinul ideologiei de supremaţie a rasei albe.

Bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea sa, iar joi un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării.

În prezent, cetăţeanul american se află încarcerat în Arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici