Bărbat recuperat de salvamontişti după ce a stat câteva ore înzăpezit cu maşina pe Transalpina

Un bărbat a fost salvat de jandarmi, luni, după ce a stat blocat cu maşina pe Transalpina timp de câteva ore, în condiţii de viscol puternic, şoferul spunând că, deşi şoseaua este închisă circulaţiei de mai bine de o lună din cauza zăpezii, nu există indicatoare pe porţiunea din Alba.

188 afișări
Imaginea articolului Bărbat recuperat de salvamontişti după ce a stat câteva ore înzăpezit cu maşina pe Transalpina

Bărbat recuperat de salvamontişti după ce a stat câteva ore înzăpezit cu maşina pe Transalpina (Imagine: Cristi Cimpoes / Mediafax Foto)

Şoferul, Ion Tararache, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a rămas blocat în cursul nopţii de duminică spre luni, în jurul orei 4.00, când, întorcându-se în ţară din străinătate, a decis să ajungă acasă, la Giurgiu, după ce vede şi Transalpina.

"Nu am mai urmărit prognozele meteo în ultima perioadă. Ştiam doar că ar fi ceva ploaie prin ţară, iar când am intrat pe Transalpina dinspre Sebeş nu era niciun indicator cum că nu aş avea voie să circul. Am mers, iar la un moment dat, nu departe de Rânca, dar la câţiva kilometri buni, totuşi, am dat de zăpadă şi de viscol puternic. Nu am mai putut să înaintez şi am stat cu motorul pornit la maşină până dimineaţă, când am cerut ajutor şi am pornit pe jos", a spus bărbatul.

Echipe ale Salvamont Gorj, ale Jandarmeriei, precum şi drumari au mers, luni, pe munte pentru a-l găsi pe bărbat, iar după mai multe ore de mers pe jos au ajuns la acesta, în jurul orei 14.00, reuşind să îl aducă la baza Salvamont de la Rânca.

Bărbatul a rămas fără maşină, autoturismul fiind abandonat pe munte şi urmând să fie recuperat în momentul în care condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici