Bărbat trimis în judecată pentru omor din culpă după ce câinele său a muşcat un copil care a murit

Un bărbat a fost trimis în judecată, luni, de Parchetul Tribunalului Suceava, pentru ucidere din culpă, după ce, în martie 2012, câinele său a muşcat un copil în vârstă de şase ani, care a murit din cauza rănilor suferite.

160 afișări
Imaginea articolului Bărbat trimis în judecată pentru omor din culpă după ce câinele său a muşcat un copil care a murit

Bărbat trimis în judecată pentru omor din culpă după ce câinele său a muşcat un copil care a murit (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolai Martiniuc, pentru ucidere din culpă şi lovire sau alte violenţe.

Conform cercetărilor, în 24 martie 2012, din cauză că nu a luat măsuri de prevenire a atacului canin, câinele care îi aparţinea lui Martiniuc, abandonat anterior, aflat pe imaşul din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, a atacat şi muşcat de mai multe ori un copil, provocându-i leziuni grave care au dus la deces.

În cursul după-amiezii aceleiaşi zile, în timp ce se afla într-un bar din localitatea Dărmăneşti, Martiniuc a agresat fizic un bărbat căruia i-a reproşat că a afirmat public că animalul care l-a atacat pe copil îi aparţinea. În urma bătăii, bărbatul agresat a suferit leziuni care au necesitat 16 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Suceava.

Un copil în vârstă de şase ani, din localitatea suceveană Călineşti Enache, a murit, în martie 2012, ca urmare a muşcăturilor de câine, el fiind găsit la aproximativ o sută de metri de case. Copilul plecase de acasă să se joace pe un imaş din apropiere şi a fost atacat de câini, el murind în urma muşcăturilor multiple de câine, inclusiv în zona gâtului.

Acest atac a fost văzut de la distanţă de două femei, dar până când acestea au ajuns la locul respectiv copilul nu mai mişca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici