Bărbaţi acuzaţi că furau de la turiştii străini veniţi în Bucureşti, reţinuţi/ Cum acţionau

Patru bărbaţi acuzaţi că furau bunuri din genţile şi buzunarele turiştilor străini aflaţi în Centrul Vechi al Capitalei, oferindu-şi serviciile pentru a le face fotografii, au fost reţinuţi, vineri, de poliţişti, după percheziţii care au avut loc în Bucureşti.

156 afișări
Imaginea articolului Bărbaţi acuzaţi că furau de la turiştii străini veniţi în Bucureşti, reţinuţi/ Cum acţionau

Bărbaţi acuzaţi că furau de la turiştii străini veniţi în Bucureşti, reţinuţi/ Cum acţionau

Potrivit unui comunicat transmis vineri de poliţişti, Direcţia Generală de Poliţie a municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au percheziţionat trei locaţii din Capitală şi pus în aplicare patru mandate de aducere în cazul unor persoane bănuite că furau bunuri de la turişti străini, aflaţi în Centrul Vechi.

Potrivit DGPMB, cei patru bărbaţi au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani şi au acţionat în perioada iulie-septembrie, distrăgând atenţia cetăţenilor străini, sub pretexul că le fac fotografii, iar în acest timp, le furau bunuri din buzunare şi genţi.

„Bănuiţii distrăgeau atenţia cetăţenilor străini sub pretextul efectuării unor fotografii, timp în care le sustrăgeau bunuri din buzunare sau genţi. (...) În urma investigaţiilor efectuate, în sarcina acestora s-a stabilit că la data de 11 iulie, în timp ce se aflau în incinta unui restaurant din sectorul 3, profitând de neatenţia unui cetăţean străin, i-ar fi sustras portofelul cu documente, carduri şi suma de peste 350 de euro. Ulterior, ar fi folosit cardurile la operaţiuni financiare la o societate comercială”; se arată în comunicatul citat.

Poliţiştii mai arată că în urma percheziţiilor, la domiciliile celor patru persoane bănuite au fost găsite o parte din obiectele furate, precum şi alte bunuri care ar fi putut fi folosite la comiterea faptelor.

În acest caz, cercetările se fac sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru infracţiuni de furt şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi şi urmează să fie duşi în faţa instanţei.

Taguri:
furt,
reţinere,
turist

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici