Bărbaţi urmăriţi internaţional, prinşi de poliţiştii constănţeni

Doi bărbaţi pe numele cărora instanţe din Italia şi Germania au emis mandate europene de arestare pentru fapte penale comise pe teritoriul acestor state au fost prinşi, în localităţile lor de domiciliu, de către poliţiştii constănţeni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

139 afișări
Imaginea articolului Bărbaţi urmăriţi internaţional, prinşi de poliţiştii constănţeni

Bărbaţi urmăriţi internaţional, prinşi de poliţiştii constănţeni (Foto: Shutterstock)

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, Ştefan Apăstăl, de 36 de ani, din satul Dorobanţu, avea un mandat european de arestare emis, la data de 9 iunie, de Tribunalul din Ragusa - Italia, pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi furt calificat.

Împreună cu mai multe persoane, bărbatul ar fi furat câteva sute de metri de cablu din care au extras aproximativ 200 de kilograme de cupru. El a fost prins, luni, de poliţiştii Compartimentului Criminalitate Itinerantă din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale în colaborare cu cei ai Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu la domiciliul său din Dorobanţu.

Tot luni, poliţiştii l-au depistat şi pe Gică Măxineanu, în vârstă de 46 de ani, din comuna Cumpăna, pe numele căruia Tribunalul din Tiergarten - Germania a emis, în 6 noiembrie 2014, un mandat european de arestare pentru furt calificat prin efracţie. În luna februarie a anului trecut, Măxineanu ar fi sustras dintr-o locuinţă bijuterii şi aparatură electronică în valoare de 70.000 de euro.

Foto: Diana Iurkiewicz / Mediafax Foto

Ştefan Apăstăl şi Gică Măxineanu au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentaţi instanţei pentru confirmarea mandatelor de arestare emise pe numele lor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici