Bărbaţii nu vor să poarte mască. Care este mecanismul psihologic din spatele refuzului?

  • Psihologul Keren Rosner îţi spune că mulţi bărbaţi refuză să poarte mască de protecţie
  • Rosner: Mulţi bărbaţi au impresia că arată caraghios cu masca, şi că asta le afectează masculinitatea
  • Cei care nu poartă mască de protecţie în spaţiile prevăzute de lege riscă amenzi de la 500 la 2.500 de lei
2385 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii nu vor să poarte mască. Care este mecanismul psihologic din spatele refuzului?

Bărbaţii nu vor să poarte mască. Care este mecanismul psihologic din spatele refuzului?

Psihologul Keren Rosner îţi spune de ce foarte mulţi bărbaţi nu vor să poarte mască de protecţie. Gestul lor nu e musai legat de o înverşunare împotriva legii. Specialistul îţi explică ce mecanism este în spatele acestui refuz.

Keren Rosner, psiholog: Am observat că sunt foarte mulţi bărbaţi, în special bărbaţi tineri care refuză să poarte masca pentru că le afectează imaginea de sine, masculinitatea lor, imaginea şi impactul pe care îl au în ochii celorlalţi. Au impresia că arată caraghios cu masca, plus că a purta mască înseamnă că sunt submisivi, interpretarea lor este că au acceptat slăbiciunea şi vulnerabilitatea, şi teama că s-ar putea îmbolnăvi.

Acest sentiment vine în contradicţie cu imaginea unui bărbat puternic, curajos, care înfruntă orice pericol, mai spune Keren Rosner.

Dacă cineva nu face acest lucru de ce aş face eu, arăt că sunt slab în comparaţie cu celălalt, bărbaţii intră în competiţie foarte uşor unul cu celălalt, este un comportament de cine este mai bun, cine arată mai bine, şi cine dovedeşte că are putere, încredere, curaj”, adaugă specialistul. 

Cei care nu respectă regula în spaţiile închise trebuie să ia în calcul însă amenzile. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici