Bărbatul care a înţepat cu cuţitul 17 femei, condamnat la şase ani de închisoare

Bărbatul acuzat că în luna februarie a înţepat cu cuţitul 17 femei, pe străzile din municipiul Iaşi, a fost condamnat la şase ani de închisoare, decizia fiind luată, vineri, de magistraţii Judecătoriei Iaşi.

91 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a înţepat cu cuţitul 17 femei, condamnat la şase ani de închisoare

Bărbatul care a înţepat cu cuţitul 17 femei, condamnat la şase ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto)

Petru Constantin Gavrilaş, în vârstă de 35 de ani, din comuna ieşeană Ţigănaşi, a fost condamnat, vineri, de magistraţii Judecătoriei Iaşi, la şase ani de închisoare, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi port fără drept de cuţit.

Potrivit sentinţei, bărbatul nu va fi nevoit să achite daune morale victimelor întrucât acestea nu au formulat pretenţii în acest sens.

Decizia de vineri a magistraţilor nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs la o instanţă superioară.

Petru Constantin Gavrilaş este acuzat că în luna februarie a înţepat pe străzile din Iaşi, două zile la rând, 17 femei din municipiu, el fiind prins de forţele de ordine chiar în timp ce comitea o nouă infracţiune, victima fiind o studentă.

Printre probele adunate la acest dosar s-au numărat şi câteva înregistrări surprinse pe camerele de supraveghere instalate în mai multe puncte din oraş.

Cele 17 femei agresate de Gavrilaş au vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, nouă dintre victime depunând plângere la Poliţie. Majoritatea femeilor agresate au necesitat îngrijiri medicale, cel mai grav rănită fiind o studentă de 22 de ani din Iaşi. Ea a povestit poliţiştilor că mergea prin centrul municipiului, iar la un moment dat un bărbat a trecut prin dreptul său şi a înţepat-o cu un obiect ascuţit.

Petru Gavrilaş a declarat că este nevinovat, însă a recunoscut în faţa anchetatorilor că în zilele respective s-a aflat în Iaşi, întrucât a avut de rezolvat mai multe probleme la câteva instituţii din oraş.

Bărbatul a mai fost condamnat pentru viol, executând 12 ani de închisoare şi fiind eliberat din penitenciar în anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici