Bărbatul care a vândut alcool metilic în Călăraşi, cauzând decesul a şase persoane, reţinut

Un bărbat de 48 de ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, a fost reţinut luni, fiind suspectat că a vândut alcool metilic mai multor persoane, dintre care şase au murit, în luna ianuarie a acestui an, informează Poliţia Română.

1808 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a vândut alcool metilic în Călăraşi, cauzând decesul a şase persoane, reţinut

Bărbatul care a vândut alcool metilic în Călăraşi, cauzând decesul a şase persoane, reţinut

Poliţiştii din Călăraşi, în continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, l-au reţinut pe suspect, cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, numele bărbatului este Dan Tănase.

"În urma probatoriului administrat în cauză şi a concluziilor medico-legale formulate, s-a constatat că decesul a şase persoane şi vătămarea corporală a altor trei, din comuna Dragalina, ar fi survenit din cauza intoxicaţiei cu alcool metilic, comercializat pe raza localităţii, la începutul lunii ianuarie a.c., de către persoana bănuită", se arată în comunicatul Poliţiei.

Bărbatul urmează să fie prezentat, marţi, Judecătoriei Călăraşi, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, poliţiştii vor solicita sesizarea instanţei de judecată, în vederea emiterii unui mandat de arestare în lipsă, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, pe numele altui bărbat, în vârsta de 41 de ani, din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, de la care ar fi fost procurat alcoolul metilic.

Nouă persoane au ajuns în spital, la Călăraşi, dar şi la Floreasca, în Capitală, după ce au consumat alcool metilic în luna ianuarie a acestui an. Şase dintre victime au decedat.

Poliţiştii din Călăraşi au fost sesizaţi de medici privind moartea suspectă a primelor două victime şi au deschis dosar penal în acest caz.

Metanolul, cunoscut şi ca alcool metilic sau carbinol, este toxic prin două mecanisme. Pe de o parte, prin ingestie, inhalare şi absorbţie cutanată, poate fi fatal din cauza efectului depresiv la nivelul sistemului nervos central. Pe de altă parte, cauzează orbire prin distrugerea nervului optic.

Efectele toxice ale metanolului se instalează după mai multe ore. Intoxicaţia cu metanol se manifestă iniţial prin dureri de cap, ameţeală, greaţă, pierderea echilibrului, confuzie, iar la doze mari apar pierderea conştienţei şi chiar decesul. Doza fatală este cuprinsă între 100 şi 125 de mililitri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici