Bărbatul suspectat că şi-ar fi răpit copiii, cercetat sub control judiciar

Bărbatul suspectat că şi-ar fi răpit copiii este cercetat sub control judiciar, altături de el fiind pus sub invinuire cu aceeaşi măsură un alt cetăţean grec. Decizia a venit după mai multe ore de audieri la Parchetul General.

318 afișări
Imaginea articolului Bărbatul suspectat că şi-ar fi răpit copiii, cercetat sub control judiciar

Bărbatul suspectat că şi-ar fi răpit copiii, cercetat sub control judiciar

Dosarul deschis după ce un cetăţean grec şi-ar fi răpit copiii a fost preluat de Parchetul General, după ce minorii au fost găsiţi marţi dimineaţa, în Bucureşti, în apropierea Ambasadei Greciei.

"Poliţiştii din Prahova au fost sesizaţi de o femeie din localitatea Vărbilău, mamă a doi copii, de 8 şi 10 ani, despre faptul că aceştia ar fi fost luaţi de tatăl lor, fără acordul său. Poliţiştii au demarat imediat căutările, minorii fiind daţi în urmărire şi în consemn la frontieră. De asemenea, a fost activat, de către Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru prima dată în România, mecanismul ,,Alertă Răpire Copil””. În această dimineaţă, cei doi copii, însoţiţi de tatăl lor, au fost găsiţi în municipiul Bucureşti. Aceştia se află în afara oricărui pericol", transmite Poliţia Română, printr-un comunicat de presă.

Minorii au fost găsiţi împreună cu tatăl lor în apropierea Ambasadei Greciei la Bucureşti.

"Au fost anunţaţi şi reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C., care s-au prezentat la locul în care se află copiii, pentru acordarea de asistenţă de specialitate acestora, până când vor fi încredinţaţi mamei. Din cercetări a reieşit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă", potrivit sursei citate.

Potrivit poliţiştilor, o vecină a luat copiii de la şcoală, iar pe stradă s-au întâlnit cu tatăl, cetăţean grec. Acesta nu i-a mai dus acasă pe cei mici.

Surse judiciare spun că, din declaraţia mamei copiilor reiese că bărbatul ar avea antecedente penale în Grecia, fiind condamnat pentru trafic de stupefiante.

Potrivit informaţiilor furnizate de femeie, în perioada 2008-2013 aceasta a locuit, împreuna cu minorii, în Grecia, ulterior venind în România.

În 2014, situaţia din prezent s-ar fi repetat, tatăl luând minorii din România şi ducându-i în Grecia. Mama acestora a alertat autorităţile, a mers să îşi ia copiii, iar în 2016 a obţinut, definitiv, custodia exclusivă, tatăl neavând dreptul a de îi vizita.

În octombrie 2017 acesta a revenit în România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici