Programele Rabla pentru maşini şi pentru electrocasnice revin. Când vor fi lansate şi ce valoare vor avea tichetele

Programele Rabla pentru maşini şi pentru electrocasnice devin operaţionale în scurt timp, după ce Guvernul va aproba, săptămâna aceasta, bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, a anunţat telefonic la Digi24 ministrul Mediului Tanczos Barna.

6760 afișări
Imaginea articolului Programele Rabla pentru maşini şi pentru electrocasnice revin. Când vor fi lansate şi ce valoare vor avea tichetele

Rabla pentru maşini şi electrocasnice

„Se va aproba acest buget, sper, miercuri”, a spus ministrul, care a precizat că este vorba despre programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Electrocasnice.

Ministrul spune că bugetul pentru Rabla Plus, care finanţează automobile plug-in şi electrice, a fost dublat, şi că a fost dublat astfel şi numărul de maşini ce vor putea fi achiziţionate, avansând şi ideea unei suplimentări de buget pentru această zonă a pieţei auto.

Pentru Rabla Clasic creşterea este de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, adică aproximativ 1.500 de euro pentru un tichet, iar valoarea ecobonusului creşte de la 1.000 la 1.500 de lei şi de la 2.500 la 3.000 de lei, „astfel încât maşinile care au emisii mai scăzute să beneficieze de un sprijin în plus”, a precizat ministrul Mediului.

Tanczos Barna spune că după aprobarea bugetului AFM este o chestiune de zile până cînd programele vor deveni operaţionale.

Ministrul a adăugat că platforma pentru Rabla Electrocasnice va fi funcţională, după problema de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici