Băsescu, la Săuceşti: Am cerut ca până joi să fie date avizele pentru canalizare, lucrul începe vineri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Săuceşti, după o şedinţă scurtă care a avut loc la Primărie, că s-a discutat despre problema canalizării şi că a cerut ca până joi să fie date avizele necesare, astfel încât constructorul să poată începe, vineri, lucrările.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la Săuceşti: Am cerut ca până joi să fie date avizele pentru canalizare, lucrul începe vineri

Băsescu, la Săuceşti: Am cerut ca până joi să fie date avizele pentru canalizare, lucrul începe vineri (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Preşedintele a spus că a invitat, la discuţia de la Primărie, Direcţia Apelor, Agenţia de Mediu şi reprezentanţii Drumurilor Naţionale de la Iaşi şi s-a discutat despre problema canalizării la Săuceşti.

"Rugămintea mea a fost ca până joi la aceeaşi oră să fie date avizele, deci în 48 de ore", a spus Băsescu.

El a precizat că acestea vor fi date, firma constructoare, deja selectată, a promis că începe, vineri, lucrările.

Întrebat ce va face dacă avizele nu vor fi date, Băsescu a spus că va reveni în localitate.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii după o şedinţă de câteva minute cu autorităţile locale şi parlamentari de Bacău, care a avut loc la primăria Săuceşti.

Şeful statului a spus că de la Săceşti va pleca la Bucureşti.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în localitatea băcăuană Săuceşti şi sâmbătă şi duminică, el reproşându-le localnicilor că mint.

"Nu mint doar miniştri, secretari de stat, ci mint şi oameni obişnuiţi. Am verificat şi pot să spun cu certitudine că la Săuceşti, până în prezent, nu a fost alocat niciun ban pentru dig. Au fost daţi nişte bani comunei Prăjeşti, însă pentru a se face un canal colector care să preia apa Siretului", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a spus că acel canal nu s-a făcut pentru că oamenii nu au vrut să-şi cedeze terenurile.

O femeie i s-a plâns preşedintelui că primarul din comună a furat şi că nu mai are încredere în acesta.

"Doamnă, nici eu nu am încredere în cei care mă mint. Dacă dumneavoastră, spectaculoasă cum sunteţi aici, nu suntem la televiziuni, nu suntem la Tatulici, la Dan Diaconescu... Dacă spuneţi că s-au furat bani, minţiţi. Pentru că nu s-au dat bani. Încetaţi să mai minţiţi în comună, pentru că nu vă luaţi după televiziuni pentru că nu au interesul să sprijine administraţia. În rest, încetaţi să minţiţi. De ieri doar cu asta sunteţi în gură. Nu vă mai ascult pentru că minţiţi. Nu vă mai ascult. Care, cum, aveţi o variantă. Un ministru care mă minte, îl dau afară, cer să fie dat afară. Eu vă spun ce se face. Se face digul. Eu promit că se face digul. O să fiu aici după ce încep lucrările. O să vin des", i-a spus preşedintele femeii din Săuceşti.

Şeful statului mai spunea că vor fi alocaţi şase milioane de euro pentru construcţia digului din comuna Săuceşti, pe o lungime de 18 kilometri.

Locuitorii a patru sate aparţinând comunei Săuceşti au fost evacuaţi, joia trecută, după ce apele revărsate ale Siretului au inundat localitatea şi au distrus sau avariat zeci de locuinţe.

Trei comisii formate din reprezentanţi ai ISU, ai Consiliului Judeţean, ai Poliţiei şi Inspectoratului de Stat în Construcţii au început, luni, evaluarea pagubelor produse de inundaţii în localitatea băcăuană Săuceşti, unde au fost afectate de ape peste 470 de case şi gospodării, în timp ce localnicii s-au întors la casele lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici