Băsescu a decorat nava şcoală Mircea cu "Virtutea Militară"

Preşedintele Traian Băsescu a decorat, marţi, pavilionul navei şcoală Mircea cu ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler cu însemn pe timp de pace, remarcând că, în cei 70 de ani de existenţă a navei, nu a mai fost decorată de nimeni.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu a decorat nava şcoală Mircea cu "Virtutea Militară"

Băsescu a decorat nava şcoală Mircea cu "Virtutea Militară" (Imagine: Ştefan Ciocan/Mediafax Foto)

Nava şcoală Mircea

Preşedintele Traian Băsescu a participat la ceremoniile prilejuite de reîntoarecerea în portul Constanţa a navei şcoală Mircea a Academiei Navale Mircea cel Bătrân, din marşul anual de instrucţie.

Traian Băsescu a fost întâmpinat cu garda militară, care a prezentat onorul, şi în prezenţa ministrului Apărării, a şefului Statului Major General şi a unor înalte oficialităţi civile şi militare, a asistat la sosirea şi ancorarea navei în dana militară a portului Constanţa

În alocuţiunea oficială a preşedintelui, acesta le-a urat bun venit acasă cadeţilor aflaţi la bordul navei şi le-a spus că ştie din experienţa proprie că acesta a fost cel mai greu voiaj din întreaga lor carieră pe mare.

El şi-a reamintit cu plăcere cum era când s-a aflat şi el la bordul navei-şcoală.

După încheierea alocuţiunilor, preşedintele Traian Băsescu a urcat la bordul vasului şi a discutat câteva minute cu cadeţii şi cu membrii vasului, după care i s-a prezentat onorul şi a plecat la baza militară de la Kogălniceanu.

Nava şcoală Mircea a efectuat, începând cu 12 aprilie 2009, un marş internaţional, ce a cuprins peste 12.000 de mile marine cu escale în opt porturi de la Marea Egee, Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic. Aflat la cel de-al 36-lea marş internaţional şi a treia traversare a Oceanului Atlantic, velierul a participat la competiţia nautică "Tall Ships Atlantic Challenge 2009" unde s-a clasat pe locul doi la clasa A şi pe locul patru în clasamentul general.

La bordul navei s-a aflat un echipaj format din 190 de persoane, din care 65 de studenţi ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi 38 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari "Amiral Ion Murgescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici