Băsescu a decorat, pentru profesionalism, o jurnalistă din Braşov care a murit marţi

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional "Serviciul Credincios" în grad de cavaler jurnalistei Maria Petraşcu, care a murit marţi, distincţia fiind acordată pentru obiectivitate şi profesionalism.

496 afișări
Imaginea articolului Băsescu a decorat, pentru profesionalism, o jurnalistă din Braşov care a murit marţi

Băsescu a decorat, pentru profesionalism, o jurnalistă din Braşov care a murit marţi (Imagine: Catalin Abagiu)

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, şeful statului i-a acordat jurnalistei din Braşov această distincţie "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru obiectivitatea şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul unei cariere de excepţie în presă, reprezentând un exemplu pentru tinerele generaţii de jurnalişti".

Jurnalista Maria Petraşcu, care în luna septembrie ar fi împlinit 59 de ani, a murit marţi dimineaţă.

Membră a Asociaţiei 21 Decembrie Braşov, Maria Petraşcu a luptat pentru aflarea adevărului Revoluţiei.

În 22 decembrie 2011, la comemorarea eroilor revoluţiei din '89, ea a fost lovită peste faţă de revoluţionarul Bella Demeter şi a depus o plângere la Poliţie, fără niciun rezultat însă. Ea a publicat şi o scrisoare deschisă în care îi cerea deputatului PSD Constantin Niţă sancţionarea lui Dorin Lazăr Maior, pentru incidentul petrecut la ceremoniile de comemorare a eroilor din decembrie '89.

Înainte de 1989, Maria Petraşcu a scris în ziarul braşovean "Drum nou". În 21 decembrie '89, dimineaţa, Maria Petraşcu anunţa în redacţia ziarului "Drum nou" că este în doliu după copiii de la Timişoara. În 22 decembrie '89, împreună cu soţul ei, Marius Petraşcu, şi alţi colegi şi tipografi au scos primul ziar liber din Braşov, "Libertatea", iar după revoluţie a publicat în mai multe ziare locale.

Maria Petraşcu va fi înmormântată joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici