Băsescu a deschis Festivalul "Hora de la Prislop" îmbrăcat în cămaşă populară

Preşedintele Traian Băsescu a deschis oficial, duminică, cea de-a 41-a ediţie a Festivalului "Hora de la Prislop", îmbrăcat într-o cămaşă populară prinsă cu un chimir, la manifestare participând aproximativ 20.000 de persoane.

233 afișări
Imaginea articolului Băsescu a deschis Festivalul "Hora de la Prislop" îmbrăcat în cămaşă populară

Băsescu a deschis Festivalul "Hora de la Prislop" îmbrăcat în cămaşă populară (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au fost întâmpinaţi la Festivalul "Hora de la Prislop" cu pâine şi sare, iar o persoană din mulţime i-a făcut cadou şefului statului două volume despre Ştefan cel Mare, după care acesta s-a îndreptat spre scenă, unde a susţinut un discurs în cadrul căruia a vorbit despre portul popular şi tradiţiile din zonă.

Băsescu a spus că "Hora de Prislop" este o sărbătoare mare care îi uneşte pe suceveni, pe maramureşeni şi pe ardeleni.

"Carpaţii care altădată despărţeau maramureşenii de moldoveni astăzi îi unesc la Prislop", a afirmat şeful statului.

El a spus că un motiv pentru care a venit la Prislop este pentru a vedea bucuria oamenilor de a fi împreună. Preşedintele a spus, de asemenea, că îi este drag portul maramureşean.

"Îmi este drag portul maramureşean, tocmai de aceea, azi, o maramureşeancă frumoasă m-a îmbrăcat în haine populare, dar numai de la brâu în sus", a spus preşedintele Băsescu.

Înainte de o coborî de pe scenă, prezentatorul festivalului l-a întrebat pe şeful statului când va reveni în Maramureş, însă acesta nu a răspuns, spunând doar: "Să trăiţi bine".

După ce a coborât de pe scenă, şeful statului a făcut o baie de mulţime, s-a fotografiat cu oamenii, după care s-a îndreptat, împreună cu soţia sa, la un cort special amenajat, unde cuplul prezidenţial a luat masa.

După ce au mâncat, preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au plecat de la manifestare.

Pe scena amplasată la festival au loc concerte de muzică populară ale ansamblurilor din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

De asemenea, meşteri populari din cele trei zone au deschis tarabe de unde se pot achiziţiona diverse produse tradiţionale.

Festivalul "Hora de la Prislop", ajuns la cea de-a 41-a ediţie, este organizat de consiliile judeţene Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici