Băsescu a fost huiduit înainte de a-şi susţine discursul de Ziua Marinei - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a fost fluierat şi huiduit, duminică, în momentul în care a mers la tribuna amenajată pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa pentru a-şi susţine discursul cu ocazia Zilei Marinei.

83 afișări
Imaginea articolului Băsescu a fost huiduit înainte de a-şi susţine discursul de Ziua Marinei - VIDEO

Băsescu a fost huiduit înainte de a-şi susţine discursul de Ziua Marinei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În momentul în care preşedintele a mers la microfon, din mulţimea adunată pentru a asista la ceremonii s-au auzit fluierături şi câteva huiduieli.

Preşedintele, însă, le-a ignorat şi şi-a început discursul, spunând că participă cu plăcere la Ziua Marinei, care coincide cu Sfânta Maria, protectoarea marinarilor.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, la 150 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române moderne, au început la ora 09.55, când preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de Garda de Onoare.

Sunt prezenţi la manifestări şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, precum şi oficialităţi militare şi civile, iar la ceremonii participă aproximativ 3.000 de persoane.

După ce a avut loc ceremonialul de ridicare a pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei şi ridicarea pavilionului şi marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv, au urmat discursurile oficialităţilor, primul care s-a adresat participanţilor fiind ministrul Apărării Naţionale.

Video Stirileprotv.ro

Ulterior, miile de turişti şi de constănţeni prezenţi pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei vor putea urmări sosirea alaiului Zeului Neptun şi demonstraţii marinăreşti, urmate apoi de Exerciţiul Naval FNR 2010. Publicul va putea viziona acest exerciţiu de pe faleza Cazinoului din Constanţa, din faţa Comandamentului Flotei.

La ora 15.00, Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, se va deplasa în Portul Tomis, unde până la ora 17.00 va patrona jocurile marinăreşti, iar apoi se va retrage. Pentru seară, între orele 17.00 - 18.00, Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine reprezentaţii pe traseul Parcul Teatrului Naţional - Piaţa Ovidiu, iar ziua se va încheia cu Retragerea cu torţe, pe itinerariul Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu - Prefectura Constanţa, începând cu ora 22.00.

Ziua Marinei Române este sărbătorită în fiecare an la 15 august, odată cu sărbătorirea Sfintei Marii - Praznicul Adormirii Maicii Domnului, de mai bine de un secol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici