Băsescu a inaugurat Parcul Tineretului din Craiova

Preşedintele Traian Băsescu a inaugurat, sâmbătă după-amiază, Parcul Tineretului din Craiova, o investiţie în care municipalitatea a investit aproximativ zece milioane de euro, la eveniment participând aproximativ 100.000 persoane, potrivit estimărilor jandarmilor.

146 afișări
Imaginea articolului Băsescu a inaugurat Parcul Tineretului din Craiova

Băsescu a inaugurat Parcul Tineretului din Craiova (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Şeful statului, însoţit de soţia sa, Maria, şi de primarul Craiovei, Antonie Solomon, au ajuns, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.15 pe esplanada Parcului Tineretului, situat la ieşirea din municipiu spre localitatea Bucovăţ.

Evenimentul inaugurării Parcului Tineretului, care se întinde pe o suprafaţă de 60 hectare, a început un miting aviatic, preşedintele Traian Băsescu fiind întâmpinat de mai mulţi paraşutişti de la Aeroclub Craiova.

Traian Băsescu a primit de la primarul Antonie Solomon cheile de la porţile Parcului Tineretului, pe care le-a deschis, în urma lor îmbulzindu-se să intre pe un spaţiu de câţiva metri sute de oameni. În momentul deschiderii celor două uşi simbolice, câteva persoane aflate la intrarea în parc au eliberat zeci de porumbei albi.

Potrivit estimărilor făcute de jandarmi, la evenimentul de la ieşirea din Craiova au fost prezente în jur de 100.000 de persoane, preşedintele Traian Băsescu stând două ore în Parcul Tineretului, unde a făcut baie de mulţime, a împărţit autografe şi s-a fotografiat alături de craioveni.

Deşi organizatorii evenimentului anunţau că preşedintele Traian Băsescu se va sui pe scena amplasată pe esplanada parcului pentru a adresa câteva cuvinte celor prezenţi la inaugurare, şeful statului a preferat să plece imediat ce a ieşit din parc.

Municipalitatea craioveană a alocat circa 100.000 dolari pentru organizarea celei de-a XIII-a ediţii a Zilelor Craiovei, eveniment în cadrul căruia a fost inaugurat Parcul Tineretului din Lunca Jiului, proiect care se ridică la peste zece milioane de euro.

Potrivit calendarului evenimentului, cu ocazia inaugurării investiţiei municipalităţii Michael Bolton va susţine un concert. Alături de Bolton, pe scena care va fi amplasată în noul parc vor mai urca trupele Iris şi Voltaj, precum şi Tudor Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici