Băsescu a revenit la Săuceşti pentru că aşa a promis şi pentru că a aflat că se minte mult

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a venit din nou duminică la Săuceşti, în judeţul Bacău, pentru că, în urmă cu o zi, a promis unor femei sinistrate din zonă ale căror case au fost distruse sau avariate că va reveni, dar şi pentru că a aflat că se minte foarte mult.

68 afișări
Imaginea articolului Băsescu a revenit la Săuceşti pentru că aşa a promis şi pentru că a aflat că se minte mult

Băsescu a revenit la Săuceşti pentru că aşa a promis şi pentru că a aflat că se minte mult (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

"Atâtea promisiuni a făcut primarul, că nu mai avem încredere", i-a spus o femeie lui Băsescu, la care aceasta a replicat: " Nici eu nu am încredere în cei care mă mint... un ministru care mă minte, îl dau afară... nu ma luaţi drept unul de la televiziune, Tatulici, Diaconescu... dacă spuneţi că s-au furat bani, minţiţi. Încetaţi să minţiti, că nu vă mai ascult. Nu vă luaţi după televiziuni".

Preşedintele a mai spus că este nevoie ca oamenii să fie solidari şi a dat de mai multe ori asigurări că va veni la Săuceşti "cât se face digul".

"Se renunţă la canalul de la Prăjeşti şi până la anul facem digul... Vă promit că se face digul. O să vin des după ce încep lucrările... De unde putem, de unde nu putem, luăm bani şi facem 18 kilometri de dig", a repetat Băsescu care, la un moment dat i-a spus primarului din Săuceşti: "Astea să se facă transparent, ca să nu fie probleme".

În discuţiile cu localnicii, preşedintele a fost critic la adresa unei televiziuni de ştiri: "Ce, e frământat Vântu cum se dă afară un ministru? Care-i problema la Realitatea?... Tatulici e ziaristul care-i îndemna pe români să meargă la Caritas... ştia foarte bine că nu sunt bani pentru supraînălţarea digului".

Traian Băsescu a declarat înainte de la pleca de la Săuceşti că va reveni în localitate "de câte ori este nevoie" şi va avea timp.

Preşedintele le-a garantat localnicilor că în acest an vor începe lucrările la un dig care să protejeze comuna de inundaţii. "Grantez că în acest an vor începe lucrările la dig", a spus Băsescu.

Întrebat de unde va lua fondurile necesare construiri digului, preşedintele a susţinut că "de la Sănătate puţin, de la Învăţământ, de la Armată, pentru că este o urgenţă".

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns din nou, duminică, în localitatea băcăuană Săuceşti, după ce, cu o zi în urmă, s-a aflat în comună şi a stat de vorbă cu localnicii.

Şeful statului a fost prezent şi sâmbătă la Săuceşti, după ce, vineri, s-a aflat la Dorohoi şi în localităţile sucevene Pătrăuţi şi Dorneşti.

La Săuceşti s-a aflat, vineri şi premierul Emil Boc, el declarând că a "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de localnici.

Locuitorii a patru sate aparţinând comunei Săuceşti au fost evacuaţi, joi, după ce apele revărsate ale Siretului au inundat localitatea şi au distrus sau avariat zeci de locuinţe.

Duminică dimineaţă, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au început să scoată apa cu motopompele din locuinţele inundate din localitatea băcăuană Săuceşti, iar oamenii se întorc pe la casele lor pe măsură ce apele se retrag.

La o primă evaluare, în cele patru localităţi ale comunei Săuceşti au fost inundate 500 de case, dintr-un total de 1.653.

În tot acest timp, sinistraţii din Săuceşti au început să primească încă de sâmbătă ajutoare care sosesc din toate colţurile ţării.

Primele ajutoare au început să sosească sâmbătă în zonă şi au fost împărţite sinistraţilor care au dormit în corturile special amenajate pentru ei de armată, acestea constând în apă, pâine, făină, zahăr, conserve şi pături.

Sâmbătă, la Săuceşti, s-a aflat preşedintele Traian Băsescu, căruia localnicii nu i-au cerut ajutoare, ci să le construiască un dig de protecţie, şeful statului promiţându-le că de anul acesta vor avea dig. Băsescu le-a mai spus însă localnicilor din Săuceşti că "ţara asta se împrumută cu nouă miliarde de euro" şi că oamenii vor "pensii mari, salarii mari", întrebându-se în acest context "cu ce bani" să se mai construiască şi diguri.

La sfârşitul lunii iulie din 2008, inundaţiile au distrus sau avariat în comuna băcăuană Săuceşti peste 400 de case.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici