Băsescu a tuns o oaie, la "Hora Bucovinei" - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a tuns o oaie, duminică, la sărbătoarea "Hora Bucovinei", din localitatea suceveană Bucşoaia, ajutat de ciobanul stânei pe care o vizita, care i-a oferit apoi sumanul său ca semn că a trecut "proba".

362 afișări
Imaginea articolului Băsescu a tuns o oaie, la "Hora Bucovinei" - VIDEO

Băsescu a tuns o oaie, la "Hora Bucovinei" (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

După discursul rostit în faţa miilor de bucovineni adunaţi la Bucşoaia, Băsescu a mers să viziteze stânele organizate în zonă cu prilejul manifestării "Hora Bucovinei", iar la prima stână a primit în dar un chimir din partea unui cioban, apoi a fost invitat să intre şi să tundă oile alături de cioban.

Băsescu a sărit gardul stânei, după care a intrat împreună cu ceilalţi ciobani şi a tuns oaia.

Şeful statului a primit apoi o pălărie de cioban şi, după ce Băsescu a terminat de tuns oaia, ciobanul stânei respective, care l-a ajutat, şi-a dat jos de pe el sumanul şi i l-a oferit preşedintelui, îmbrăcându-l cu haina respectivă, ca semn că a trecut cu brio proba de tuns oile.

Băsescu a declarat că la muls oile sau la cântat din fluier nu ar câştiga concursul, dar cu siguranţă va câştiga concursul de gustat brânză.

Preşedintele Traian Băsescu a primit cadou de la un localnic din comuna suceveană Bucşoaia, o bundiţă ornată cu blană de dihor şi un chimir, iar soţia, Maria Băsescu, o traistă bucovineană, cu o ie înăuntru. Şeful statului a ajuns, duminică după-amiază, în localitatea suceveană Bucşoaia, unde se organizează "Hora Bucovinei", o manifestare care dă semnalul urcării oilor la munte şi la care participă, potrivit organizatorilor, aproape 20.000 de persoane.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici