Băsescu: Apostolul Andrei ne-a creştinat şi merită din plin să avem o zi de sărbătoare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că ziua de 30 noiembrie, în care este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei, ar trebui să fie o zi de sărbătoare, motivând că, "până la urmă, ne-a creştinat Apostolul Andrei şi merită din plin să avem o zi de sărbătoare".

790 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Apostolul Andrei ne-a creştinat şi merită din plin să avem o zi de sărbătoare

Băsescu: Apostolul Andrei ne-a creştinat şi merită din plin să avem o zi de sărbătoare (Imagine: Daniel Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Admir misionariatul despre care aţi vorbit. Când mi-aţi vorbit de dificultăţile misionariatului în Africa îmi imaginam pe Sfântul Apostol Andrei, care a pornit din Dobrogea în toată România. Prea Fericirea Voastră Daniel, vreau să spun că am luat notă de ce avem de făcut pentru 30 noiembrie. Să sperăm că anul viitor va fi o realitate - până la urmă ne-a creştinat Apostolul Andrei şi merită din plin să avem o zi de sărbătoare", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a făcut această declaraţie în timpul unei întâlniri cu Preafericitul Părinte Teodoros al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al întregii Africi, la care a participat şi Prea Fericitul Daniel, Patriarhul BOR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici