Băsescu, audiat în procesul cu Surupăceanu privind consumul de droguri uşoare

Preşedintele Traian Băsescu s-a prezentat, miercuri, la Judecătoria Sectorului 5, unde a fost citat în dosarul în care l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei de favorizare a consumului de droguri uşoare.

1240 afișări
Imaginea articolului Băsescu, audiat în procesul cu Surupăceanu privind consumul de droguri uşoare

Băsescu, audiat în procesul cu Surupăceanu privind consumul de droguri uşoare (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Preşedintele a declarat, la sosirea la instanţă, că a venit să dea o declaraţie.

"Am cerut daune simbolice pentru că în primul rând mă interesează prestigiul instituţiei şi al meu, şi pe urmă banii", a declarat Traian Băsescu, înainte de intrarea în sala de judecată.

Întrebat dacă este supărat pe Mugurel Surupăceanu, preşedintele a răspuns negativ.

Judecătoria Sectorului 5 a dispus, în 27 aprilie, ca preşedintele Traian Băsescu să fie citat în 18 mai, în dosarul în care şeful statului l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, pentru acuzaţiile aduse de acesta Preşedinţiei de favorizare a consumului de droguri uşoare.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a declarat, atunci, pentru MEDIAFAX, că instanţa a acceptat solicitarea formulată de el pentru audierea preşedintelui Traian Băsescu, în cazul pe care preşedintele l-a deschis împotriva sa.

Judecătorul a acceptat solicitarea formulată de Surupăceanu, astfel că a stabilit ca Traian Băsescu să apară în instanţă, pentru explicaţii suplimentare, pe data de 18 mai, la ora 13.00.

Deputatul PSD a precizat că a înaintat cererea de audiere a preşedintelui pentru ca acesta să dea explicaţii legate de acuzaţiile pe care el i le-a adus, respectiv că Preşedinţia ar fi fost implicată în favorizarea şi susţinerea consumului de droguri uşoare.

În urmă cu aproximativ un an, preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu şi i-a cerut daune simbolice de un leu, pentru că a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici