Băsescu: Ce încredere să mai ai în Jandarmerie când trimite o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune e deranjat de zgomotul motocicletelor?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, odată cu cererea demisiei şefului Jandarmeriei, că această instituţie a statului nu mai poate prezenta încredere dacă pe de o parte lasă să fie bătuţi jurnalişti şi pe de altă parte trimite "o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor".

2567 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ce încredere să mai ai în Jandarmerie când trimite o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune e deranjat de zgomotul motocicletelor?

Băsescu: Ce încredere să mai ai în Jandarmerie când trimite o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune e deranjat de zgomotul motocicletelor? (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Este clar că acolo (n.r. la Jandarmerie) ne aflăm în faţa unui fenomen de obedienţă excesivă faţă de orice înseamnă PSD, de la un măscărici de la o televiziune până la manifestaţii, lovirea ziariştilor, neasigurarea securităţii manifestaţiilor atunci când este în favoarea puterii sunt elemente care ne arată că această instituţie a cedat şi ea este o instituţie esenţială în păstrarea ordinii şi în asigurarea bunei desfăşurări a procesului electoral", a spus Băsescu în timpul declaraţiei de presă susţinute la Cotroceni.

El a întrebat ce încredere mai poate prezenta Jandarmeria "când lasă să fie bătuţi ziarişti de la mass-media care nu sunt favorabile puterii (...) şi când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor".

"Ce încredere să mai avem în Jandarmerie? Şi o spune şeful statului. Ce încredere să mai avem în Jandarmerie când lasă să fie bătuţi ziarişti de la mass-media care nu sunt favorabile puterii sau i se pare puterii a nu-i fi favorabile şi când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor, dar măscăriciul fiind un suporter al lui Ponta? Ce încredere putem avea în această instituţie? Public, cer demisia sau demiterea imediată a comandantului Jandarmeriei", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a făcut referire la o serie de incidente petrecute la sfârşitul lunii august în timpul emisiunii lui Mircea Badea de la Antena 3. Mai mulţi motociclişti s-au plimbat pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti în timp ce Mircea Badea prezenta emisiunea "În Gura Presei" afară, în faţa sediului postului TV. Pentru a evita un eventual conflict, mai mulţi jandarmi au fost prezenţi în apropierea moderatorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici