Băsescu comentează încă un subiect fierbinte al momentului: Blestemul sistemului de educaţie românesc revine în Guvern

Traian Băsescu a afirmat, marţi pe Facebook, că Ecaterina Andronescu, nominalizată să preia Ministerul Educaţiei, este "blestemul sistemului de educaţie românesc". Fostul şef al statului a adăugat că speră ca preşedinte Klaus Iohannis să nu semneze decretul de numire al acesteia.

9600 afișări
Imaginea articolului Băsescu comentează încă un subiect fierbinte al momentului: Blestemul sistemului de educaţie românesc revine în Guvern

Băsescu comentează încă un subiect fierbinte: Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc revine în Guvern

"Ecaterina Andronescu, blestemul sistemului de educaţie românesc revine în guvern. Doi oameni au distrus sistemul de învăţământ în România, ministrul ţărănist Andrei Marga şi socialista Ecaterina Andronescu, prezervând locurile de muncă a mii de suplinitori şi dascăli incompetenţi şi alungând inginerii din sistemul de învăţămând profesional. Azi vedem efectele. Nu mai avem forţă de muncă satisfăcător calificată. Cei doi, prin deciziile lor, au urmărit de fapt să avem cât mai mulţi absolvenţi de licee teoretice pentru ai impinge către învăţământul superior cu plată,în universităţi de stat sau private.
Politici ticăloase, care au ridicat analfabetismul funcţional al tinerilor absolvenţi la nivelul cel mai ridicat din Europa, decizii a căror cost îl plăteşte România, azi, când aducem forţă de muncă calificată în alimentaţie publică, construcţii, şantiere navale, service-uri auto, etc.,din ţări asiatice", a scris Traian Băsescu, marţi pe Facebook.

Senatorul PMP mai spune că deşi a fost critică la adresa lui Liviu Dragnea, "incoruptibila" Ecaterina Andronescu a sfârşit prin "a-i linge ghetele stăpânului" pentru un post de ministru în Cabinetul Dăncilă.

"Spre gloria definitivă a învăţământului românesc, Ecaterina Andronescu a fost renominalizată pentru funcţia de ministru la Ministerul Educaţiei Naţionale în condiţiile în care a făcut pulbere în calitate de parlamentar în Comisia de Învăţământ, chiar Legea 1/20011, Legea Educaţiei Naţionale. Oricum, după ce a fost extrem de critică la adresa lui Dragnea, incoruptibila Ecaterina Andronescu a sfârşit prin a-i linge ghetele stăpânului pentru un vremelnic post de ministru. Sper că profesorul Iohannis o va trimite înapoi la partid pe Ecaterina Andronescu", a completat Băsescu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va transmite marţi la Cotroceni propunerile pentru ministerul Educaţiei, în persoana Ecaterinei Andronescu şi George Ciamba, pentru funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene, după ce aceste propuneri au fost validate în şedinţa BPN al PSD.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că va lua o decizie rapidă referitor la propunerea pentru Afaceri Europene, precizând însă că în ceea ce o priveşte pe Ecaterina Andronescu, lucrurile vor dura un pic mai mult pentru că aceasta i-a spus, într-o discuţie, că nu va merge la ministerul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici