Băsescu: Cseke a făcut bine că a plecat de la Sănătate, sunt probleme în gestionarea banilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că Cseke Atilla a făcut bine că a plecat de la conducerea Ministerului Sănătăţii, menţionând că există probleme în gestionarea banilor şi precizând că speră că actualul deţinător al funcţiei îşi va respecta angajamentele luate la învestire.

176 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cseke a făcut bine că a plecat de la Sănătate, sunt probleme în gestionarea banilor

Băsescu: Cseke a făcut bine că a plecat de la Sănătate, sunt probleme în gestionarea banilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este de părere că fostul ministru a făcut bine plecând de la şefia instituţiei, Băsescu a spus: "Cred că a făcut bine că a plecat, pentru că prin poziţiile lui a făcut ca Ministerul Sănătăţii să cheltuiască extraordinar de mulţi bani nejustificat şi avea obligaţia să vină cu generice pentru lista C2, cea cu bolile cronice sau pentru programele naţionale".

Preşedintele a refuzat să comenteze declaraţiile şefului Guvernului, care a dorit ca Cseke să rămână în funcţie.

"Dacă la Casa de Sănătate s-a stabilit oarecum un echilibru, la bugetul Ministerului Sănătăţii este o mare problemă cu programele naţionale, la care tot trebuie să completăm bani", a precizat Traian Băsescu la TVR.

El a menţionat că a avut o discuţie cu actualul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, înainte ca acesta să depună jurământul de învestitură. Potrivit lui Băsescu, Ritli s-a angajat să respecte priorităţile şi termenele stabilite cu FMI.

"Acolo sunt câteva lucruri care trebuiesc făcute şi reglementare. Sper ca noul ministru să înţeleagă că trebuie făcute în termen şi aşa cum mi-a promis, pentru că e o chestie de onoare. Ai fost întrebat de preşedinte înainte de depunerea jurământului dacă respecţi un program guvernamental. A spus da, respectă", a precizat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici