Băsescu, despre bacalaureat: Nu am fost un absolvent de 10. Cred că nota a fost pe la 7,40-7,50

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că nu a obţinut nota 10 la bacalaureat, ci "7,40-7,50, undeva pe acolo".

294 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre bacalaureat: Nu am fost un absolvent de 10. Cred că nota a fost pe la 7,40-7,50

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a afirmat totodată că raportul Comisiei prezidenţiale pe educaţie a prevăzut eşecul înregistrat la bacalaureatul din acest an şi că "reforma Marga a fost un mare eşec şi rezultate s-au văzut după vreo 10 ani".

"Dacă citiţi raportul Comisiei prezidenţiale pentru educaţie, veţi constata că asta era evaluarea de acum 3 ani. S-a tergiversat mult introducerea noii legi a educaţiei. Reforma Marga a fost un mare eşec şi rezultate s-au văzut după vreo 10 ani - desfiinţarea liceelor profesionale, scoaterea tehnicienilor din sistemul de învăţământ... a fost o mare eroare. Mi-aduc aminte că m-am bătut atunci că se desfiinţau şi liceele care ţineau de Ministerul Transporturilor - liceele de căi ferate, de aviaţie, liceele auto... de plângeam eu că nu se mai fac tinichigii şi mecanici auto... A fost o mare eroare şi acum vedem rezultatele. Trebuie aplicată noua lege cu toată fermitatea şi trebuie să găsim formule să dăm o şansă acestor copii", a declarat Traian Băsescu la TVR 1.

El a mai spus că speră ca la examentul din toamnă rata de promovabilitate să fie mare, precizând că "şi copiii trebuie să înţeleagă că nu se mai poate lua bacalaureatul copiind".

"Trebuie să mergi şi puţin la şcoală, trebuie să avem şi dascăli pregătiţi... Că am avut două şocuri în această vară, bacalaureatul şi pe urmă examenul de definitivat pentru dascăli, care ne-a arătat că doar 30% sau aceasta a fost procentul, 30% se califică să fie profesori. Până la toamnă, Ministerul Educaţiei va trebui să ia măsuri să concentreze copiii acolo unde există şi profesori. Ştiu povestea. Daţi-ne bani mai mulţi şi vom fi profesori mai buni. Spun şi eu, deocamdată cadrele didactice, pe ora de lucru, sunt printre cei mai bine plătiţi din România. Şi eu aş vrea să lucrez 16 ore şi să mai fac şi meditaţii pe urmă (...) Cu tot respectul pentru cei care au avut promovabilitate bună, eu nu generalizez. Îmi aduc aminte dascălii mei din liceu. Toţi îmi generează respect, dar unii din ei îmi generează oarecare teamă şi acum, dacă m-aş întâlni cu ei, datorită exigenţei pe care o aveau", a mai spus şeful statului.

Întrebat dacă mai ştie media obţinută la bacalaureat, Băsescu a spus că nu-şi aduce aminte, precizând că nu a fost "strălucită".

"Nu-mi aduc aminte, dar să ştiţi că nu a fost strălucită. Nu am fost un absolvent de 10. Cred că a fost pe la 7,40-7.50, undeva pe acolo", a conchis Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici