Băsescu, despre prima sa reacţie la imaginile cu incidentul: Nu vedeam bine pe monitor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în noaptea de joi spre vineri, că nu a avut din primul moment reacţia fermă de respingere a acuzaţiilor privind lovirea copilului pe motiv că, atunci când i-au fost arătate imaginile, nu a putut distinge conţinutul acestora.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre prima sa reacţie la imaginile cu incidentul: Nu vedeam bine pe monitor

Băsescu, despre prima sa reacţie la imaginile cu incidentul: Nu vedeam bine pe monitor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat de MEDIAFAX, vineri dimineaţă, la momentul la care, în jurul orei 3.30 , părăsea sediul său de campanie, de ce nu spus din primul moment în care a văzut imaginile că nu a lovit niciodată un copil în condiţiile în care, ulterior, avea să declare ferm acest lucru, Băsescu a răspuns: "Pentru că nu văzusem filmul, nu distingeam ce e pe un monitor pe care mi l-au pus".

"Nici nu am realizat ce era acolo, pentru că era pe un monitor, pur şi simplu. Era... Am văzut o îmbulzeală, dar nu am văzut despre ce era vorba, doar ce-mi povestise Dumitrescu (Răzvan Dumitrescu, moderatorul emisiunii la care Băsescu participa atunci când i-au fost arătate imaginile date publicităţii joi seară de cotidianul Gardianul, n.r.)", a adăugat şeful statului.

Cotidianul "Gardianul" a publicat, joi seară, o filmare în care preşedintele Băsescu pare că ar fi lovit un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral.

Cu o zi înaintea publicării acesteia, omul de afaceri Dinu Patriciu declara că acţiunea s-a petrecut în timpul campaniei electorale din anul 2004, într-un miting electoral la Ploieşti, şi că a văzut personal incidentul. Omul de afaceri spunea că reacţia lui Băsescu a fost determinată de faptul că băieţelul ar fi strigat "din greşeală Trăiască Iliescu!".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Realitatea TV, unde participa la o emisiune, întrebat cum comentează filmul în care apare lovind un copil în figură, că nu-şi aminteşte incidentul, că se va uita la imagini şi va da o explicaţie publică, după care a spus: "Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii".

După câteva ore, într-o declaraţie de presă făcută la sediul său de campanie, preşedintele Băsescu a declarat ferm că nu a lovit niciodată un copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici